Júlia Petrus, Creu Roja Joventut, Júlia Colom, els estudiants de Ciències de la Salut de la UIB i Cecilia Ligero reben els XIII Premis Isabel Coll de JSIB

Aquesta edició dels premis han reconegut de manera especial la tasca dels joves i entitats “indispensables en aquesta pandèmia i que han estat presents en els moments més complicats del confinament”

Les Joventuts Socialistes de les Illes Balears (JSIB) han lliurat els XIII Premis Isabel Coll en el que ha estat el primer gran acte presencial des de l’esclat de la pandèmia, i en el qual han participat la Secretària General de la Federació Socialista de Mallorca, Mercedes Garrido; el Secretari General de l’Agrupació Socialista de Palma, José Hila; el Secretari General de JSIB, Áres Fernández; i el Secretari d’Organització de les Joventuts Socialistes d’Espanya (JSE), Ricardo Rosas.

La secretària general dels Socialistes de Mallorca, Mercedes Garrido, ha volgut agrair a tots els joves illencs, en nom de tots els socialistes de les Illes Balears, “la seva implicació en la lluita contra la pandèmia i, especialment, la resposta que han donat aquestes setmanes”.

“Els joves de les Illes varen donar una resposta massiva en el moment en què es va obrir la vacunació per a la seva franja d’edat, i també s’estan vacunant de forma massiva, donant un exemple de nou a tota la societat de què és ser joves i què és ser compromès”, ha destacat Garrido.

També el Secretari General de l’Agrupació Socialista de Palma, José Hila, ha realçat “la lliçó que ens han donat els joves durant la pandèmia, renunciant a moltes coses per la salut de les seves famílies” i ha reconegut sentir-se orgullós de la seva resposta.

Per la seva banda, el Secretari General de les JSIB, Ares Fernández, ha destacat que, en aquesta edició dels premis Isabel Coll, els joves socialistes s’han centrat en “commemorar les persones i les entitats que han estat indispensables en aquesta pandèmia i que, sobretot, han estat presents en els moments més complicats del confinament”.

Així mateix, Fernández ha volgut incidir en què aquest any “ha estat un any molt especial per als joves, amb una situació molt complicada”. En aquest sentit, el socialista ha reivindicat que els joves “som una generació doblement castigada, amb un futur molt incert”, motiu pel qual ha demanat “als governs progressistes i valents, com el de les Illes Balears o el d’Espanya, que facin polítiques valentes perquè puguem tenir un espai digne a la nostra societat”, remarcat que “aquests premis també parlen d’això”.

Finalment, el Secretari d’Organització de les Joventuts Socialistes d’Espanya (JSE), Ricardo Rosas, ha ressaltat la “responsabilitat” dels joves, als quals ha donat les gràcies per tot el que han aportat en aquesta pandèmia, alhora que ha demanat que no es criminalitzi els joves en aquest moment de la pandèmia. “Ni és just ni ho mereixem”, ha asseverat.

Els premis Isabel Coll

Es tracta d’uns guardons que es varen lliurar per primera vegada l’any 2008, amb un objectiu clar: reivindicar el paper d’Isabel Coll, una referent socialista víctima de les represàlies del feixisme durant la Guerra Civil i un exemple de defensa dels valors de la llibertat, la igualtat i la justícia. Una persona a la qual cada any reivindicam donant aquests premis, que reconeixent la tasca de joves i entitats en la defensa d’aquests valors.

Els premiats d’enguany són:

  • Persona jove referent en la lluita pels valors democràtics i socialistes: Júlia Petrus.
  • Entitat o col·lectiu referent en la lluita pels valors democràtics i de l’àmbit de la participació juvenil: Creu Roja Joventut.
  • Persona jove, entitat o col·lectiu referent a l’àmbit de la cultura: Júlia Colom.
  • Premi especial al col·lectiu amb un paper rellevant durant els moments més complicats de la pandèmia: estudiants de ciències de la salut.

Menció extraordinària per la conservació, la restauració i la divulgació del patrimoni talaiòtic de Menorca: Cecilia Ligero.

Comments are closed