El PSIB-PSOE proposa que els centres d’infantil i primària obrin els horabaixes i els caps de setmana per convertir les escoles en espais de conciliació

Els socialistes presenten una bateria de mesures en matèria de conciliació, eix transversal vital del seu programa electoral, centrat en millorar la qualitat de vida de la ciutadania

La Secretària General del PSIB-PSOE, presidenta del Govern de les Illes Balears i candidata a la reelecció, Francina Armengol, ha anunciat avui una bateria de mesures en matèria de conciliació, entre les quals destaca l’obertura de les escoles els horabaixes i els caps de setmana, en col·laboració amb els ajuntaments de les Illes.

Aquesta mesura se sumaria a les ja anunciades pel PSIB-PSOE i incloses en el seu programa electoral, de foment de la jornada laboral de 32 hores setmanals, la borsa de 80 hores per a conciliació per als treballadors públics, el permís de 10 setmanes retribuït per a les famílies monoparentals, la universalització de l’educació 0-3 gratuïta i l’increment de les ajudes per alleugerir els preus de les escoles matineres i dels menjadors.

Es tractaria d’usar les escoles com a espais de conciliació i que els centres d’infantil i primària estiguin oberts els capvespres i els caps de setmana, a petició dels ajuntaments i coberts amb personal no docent, ha explicat la Secretària General del PSIB-PSOE, qui ha ressaltat que aquesta mesura s’adreça a “poder donar a les famílies sortides important des del punt de vista educatiu, però també del temps lliure”.

La candidata socialista també ha explicat que des del PSIB-PSOE “plantejam mesures per poder avançar cap a una societat més justa, és igualitària i amb més drets”, entre els quals es troben els drets al temps lliure i a la desconnexió. “Tenim una visió humanista de la societat i creim que la gent ha de tenir temps lliure per dedicar-lo no només als fills, sinó també a ells mateixos”, ha recalcat Armengol.

La també presidenta del Govern ha incidit, alhora, amb el fet que “per poder conciliat també hem de millorar les condicions laborals de la gent”, motiu pel qual ha animat les empreses a sumar-se a les ajudes per fer possible la jornada laboral de 32 hores i, també, la desconnexió digital dels treballadors, que els socialistes també volen convertir en un nou dret. “Es tracta de reduir horaris laborals per poder conciliar i tenir dret al temps lliures”, ha conclòs.

“Palma serà una ciutat cuidadora, una ciutat que es preocupa del benestar de la seva ciutadania i que avançarà en guanyar drets per a les dones”, ha dit Hila. El batle i candidat a revalidar la batlia ha explicat que “posarem en marxa diferents mesures per a facilitar la conciliació” com, per exemple, “l’obertura de més centres de dia i de noves escoletes municipals, que seguiran essent gratuïtes en l’etapa 0-3 anys”. Una altra de les propostes és “obrir els patis de les escoles els horabaixes amb activitats per als infants i habilitar serveis de cangurs als centres municipals quan es programin activitats”.

Comments are closed