El PSIB-PSOE proposa una llei de suport i protecció al sector del taxi que es debatrà el pròxim dimarts al Parlament

Els socialistes celebren el nomenament d’Aina Calvo com a nova secretària d’Estat d’igualtat

El portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Iago Negueruela, ha anunciat que el pròxim dimarts se celebrarà un ple extraordinari al Parlament per debatre la presa en consideració d’una Proposició de Llei socialista per a la millora de la regulació dels serveis de transport amb vehicles de fins a 9 places a les Illes Balears.

Per a Negueruela, “és una normativa important, que hem parlat amb el sector del taxi tant la passada legislatura com ara, i que afecta un àmbit que s’ha de regular i que hem escoltat, perquè d’ell depenen moltíssimes famílies de les nostres illes”.

L’objectiu d’aquesta llei, segons ha avançat el portaveu socialista, serà “evitar segons quines competències deslleials que hem vist a altres territoris de l’Estat, amb una normativa avançada per posar ordre en un sector que veu com les VTC s’incorporen amb una competència que s’ha d’ordenar”.

En concret, la llei proposa mantenir els 30 minuts d’antelació per demanar un VTC i no permetre fer operacions interurbanes amb VTC.

Negueruela ha expressat el seu agraïment tant al president del Parlament com a la resta de grups polítics per les facilitats per tramitar aquesta llei amb la qual “posam tota la maquinària en marxa perquè arribi al Parlament abans de Nadal”, per la qual cosa “esperam que tots els grups li donin suport”.

D’altra banda, el ple del Parlament també acollirà la compareixença de la consellera d’Habitatge, Territori i Mobilitat, Marta Vida, a petició socialista perquè expliqui les seves relacions amb fons voltor i la paralització de l’expedient de tanteig i retracte de 88 habitatges propietat de Metrovacesa.

Després de la Junta de Portaveus del Parlament, Negueruela ha aprofitat per celebrar el nomenament d’Aina Calvo com a nova secretària d’Estat d’Igualtat. “Ens fa especial il·lusió que una companya de les nostres illes agafi una àrea tan rellevant com és la lluita per a la igualtat real entre dones i homes, en una legislatura que serà cabdal en aquesta matèria”, ha defensat.

A més a més, el portaveu socialista ha destacat “l’excel·lent gestió de Calvo al capdavant de la Delegació del Govern a les Illes Balears, per part d’una persona que també va ser batlessa de Palma i, per tant, amb moltíssima experiència i sensibilitat en els diferents càrrecs orgànics i institucionals que ha desenvolupat al llarg de la seva carrera”.

Negueruela també ha destacat que els socialistes reben aquest nomenament “com un reconeixement a totes les polítiques  d’igualtat que s’han fet en els darrers anys a les nostres illes en el Govern presidit per Francina Armengol”.

Finalment, el socialista ha destacat “la gran presència dels socialistes de Balears a Madrid, començant per la tercera autoritat de l’Estat amb la presidenta del Congrés, Francina Armengol, i continuant amb aquesta rellevant secretaria d’Estat”.

Comments are closed