Negueruela acusa Prohens de mentir a la ciutadania de Formentera quan prometia una delimitació territorial que ara reconeix que no podrà fer

El portaveu socialista ha desvetllat al ple del Parlament la resposta del conseller Lafuente a una pregunta del GPS en la qual diu que no és competent en fer un nou deslinde a l’illa

El portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Iago Negueruela, ha acusat la presidenta del Govern, Marga Prohens, de mentir a la ciutadania de Formentera prometent una delimitació territorial que ara reconeix que no podrà fer.

Tal com ha recordat el portaveu socialista, “Prohens va fer de la política territorial una de les principals banderes, fins al punt que el passat 26 de gener, i a devora del president insular, Llorenç Córdoba, va prometre una llei per fer el “deslinde” de Formentera, amb una llei pròpia que anaven a elaborar des del Govern”.

Davant aquesta realitat, la diputada Pilar Costa va demanar al conseller Lafuente per quina normativa té prevista aprovar el Govern per fer realitat el “deslinde” de Formentera, a la qual va contestar que l’Executiu autonòmic no és competent en la delimitació territorial de l’illa, tal com explicava el Partit Socialista.

Així les coses, Negueruela ha denunciat que “avui el senyor Córdoba no hi és, per la qual cosa veim que la presidenta està enganant a la societat de Formentera i també vol silenciar al president de l’illa, perquè no sabem si també l’ha enganat a ell”.

Per al portaveu socialista, “la societat de Formentera no es mereix aquesta resposta després de prometre una llei que ara reconeixen que no podran fer i que instaran al Govern d’Espanya perquè la faci”.

Negueruela ha insistit en el fet que la presidenta “no sap el que diuen els seus consellers i es veu que el senyor Lafuente coneix millor el dret que ella, perquè era la seva principal promesa electoral a l’illa pitiüsa i avui diuen que no la podran complir”.

Per part seva, el secretari general dels socialistes de Formentera, Rafa Ramírez, ha traslladat “la sorpresa i preocupació” per la crisi que està afectant al govern insular.

Ramírez ha destacat que “en un moment clau en l’elaboració dels pressuposts, veim com el president ha perdut la confiança del seu equip de govern, la qual cosa debilita la seva figura a l’hora de garantir els drets dels formenterers i les formentereres”.

El secretari general ha lamentat que la crisi estigui afectant a l’acció de govern, amb uns consellers i conselleres que deixen de costat el dia a dia de la institució. “Sense anar més enllà, divendres cap membre de l’equip de govern va assistir a la presentació del Pla d’Igualtat”.

Per tot plegat, “els socialistes instam als consellers de Sa Unió a que solucionin aquesta crisi i es posin a treballar per resoldre els problemes de la ciutadania de l’illa”, ha conclòs Ramírez.

Comments are closed