El PSIB-PSOE denuncia que Prohens continua sense aclarir si coneixia o no les investigacions per agressió sexual contra Serra Ferrer

Els socialistes han centrat la sessió de control al Govern en denunciar el blanqueig del masclisme per part de Prohens i els seus consellers i conselleres

El Grup Parlamentari Socialista ha centrat part de la sessió de control al Govern en el fitxatge per part del vicepresident d’un processat per agressió sexual i agressió a un policia nacional, fets que no han tengut cap conseqüència.

En aquest sentit s’ha pronunciat la diputada Mercedes Garrido, qui ha demanat “des de quan la presidenta i el seu gabinet sabien que Serra Ferrer estava processat per agressió sexual”, a la qual cosa el Govern no ha donat resposta.

Per això, Garrido ha criticat que “no són un govern feminista, sinó que blanquegen el profund masclisme que té aquest Govern”.

El portaveu adjunt del Grup Parlamentari Socialista, Marc Pons, ha acusat el vicepresident Costa “d’encendre el ventilador i amagar-se darrere ell per incapacitat de justificar les seves decisions”. De fet, Pons ha traslladat al vicepresident que ha tengut “un comportament indigne que està llastrant aquest Govern i que el converteix en un pes mort d’aquest executiu”.

Per part seva, la diputada Amanda Fernández ha defensat que “el fet que el vicepresident nomeni un amic alt càrrec estant apartat de la seva tasca per agressió sexual deixa clar que el Govern fa moltes passes enrere en la lluita contra la violència masclista”.

Finalment, la diputada Irantzu Fernández ha lamentat “les rialles de la presidenta i del vicepresident durant tot el plenari”, i ha recordat a Prohens que “mantenen al gerent de Serveis Ferroviaris de Mallorca que comparava a les diputades del PSOE amb pepes inflables, per la qual cosa la dignitat de les dones no pot suportar ni un segon més al senyor Orta en el seu càrrec”.

També en relació amb el cas del gerent d’SFM, el diputat socialista Marco Guerrero ha apuntat que “no poden convertir el Govern en una guarida de machirulos, necessitam que regni la tolerància, el respecte i la igualtat, i el senyor Orta no té cap d’aquests valors”.

Comments are closed