El PSIB-PSOE critica que el Govern va “d’escàndol en escàndol” en lloc de governar per solucionar els problemes de la ciutadania

Iago Negueruela ha denunciat la situació de desgovern a les illes, amb el fitxatge d’Antoni Costa d’un presumpte agressor sexual, amb la inestabilitat de Formentera i Menorca i amb els insults del PP a Cort

El portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Iago Negueruela, ha criticat que el PP de Prohens “està centrat a desfer les polèmiques a les quals es fiquen, en lloc de governar per a la ciutadania”.

En aquest sentit, el socialista ho ha exemplificat denunciant com Antoni costa “no ha estat preocupat de fer un bon pressupost i que continua al seu lloc després de fitxar a un alt càrrec investigat per agressió sexual i per agredir a un policia nacional”.

Mentrestant, la presidenta del Govern “ha estat centrada a solucionar el desgovern que té a les Illes Balears, a Formentera on no sabem qui és el president del Consell ara mateix, i amb una situació d’inestabilitat a Menorca”, amb la qual cosa “en menys de 6 mesos tenim moltíssims d’exemples de desgovern en aquesta comunitat autònoma”, ha destacat Negueruela.

Un altre exemple, segons el portaveu parlamentari socialista, és “un PP desfermat a l’Ajuntament de Palma, on en lloc d’arreglar els problemes de la ciutadania es dedica a crear crispació i divisió amb atacs intolerables cap a l’oposició i cap als grups polítics del consistori”.

Per tot plegat, Negueruela ha demanat a Prohens que “exerceixi el seu càrrec i adopti les mesures necessàries perquè aquesta crispació es rebaixi, perquè no és normal aquest nivell d’insult personal, i el senyor Deudero ha de dimitir”.

Mentre es produeix aquesta situació de desgovern, Negueruela ha lamentat que “tenim 8 centres de salut a l’aire quan l’anterior Govern ho va deixar tot preparat, els fons europeus estan en risc i VOX continua demanant per les seves dèries ideològiques com els 80 milions d’euros per a la segregació lingüística”.

D’aquesta manera, estam davant un “Govern que va d’escàndol en escàndol mentre nosaltres feim la nostra feina, amb 600 esmenes als pressuposts autonòmics per al 2024 per valor de 800 milions d’euros”.

Les esmenes dels socialistes als pressuposts estan dirigides a millorar el dia a dia de la ciutadania i de pal·liar la inflació, també a millorar les ràtios a les escoles, fer nous centres educatius i nous centres de salut, evitar la persecució lingüística de Vox, fer més habitatge públic i executar infraestructures previstes i amb finançament, com el tramvia de Palma o el Tren de Llevant.

Pel que fa als 200 milions d’euros per al 2024 d’inversions anunciades per Prohens per al cicle de l’aigua, Negueruela ha defensat que “en el pressupost no hi són, excepte si és al pressupost del Govern d’Espanya, perquè la presidenta no ha explicat que aquestes inversions són gràcies als 130 milions d’euros de l’Estat per a la depuradora de Palma, perquè entre el cànon de sanejament, que són uns 80 milions d’euros, i l’Impost del Turisme Sostenible, no s’arriba a la quantitat que ella ha dit”.

En relació amb l’ITS, el portaveu parlamentari socialista ha defensat que “el PP fa pràcticament totes les seves esmenes al factor d’insularitat i a l’ITS, fent afectacions a microprojectes sense cara, ni ulls ni PowerPoint, com els 10 milions d’euros per a una pista de bàdminton”.

Per això, Negueruela ha acusat Prohens “d’estripar l’ITS sense passar per la comissió, amb les esmenes del PP”, per la qual cosa” la distribució de l’ITS d’enguany la fa el PP”.

Comments are closed