El PSIB-PSOE rebutjarà les esmenes a la totalitat als pressuposts autonòmics perquè són “els adequats per fer front a la pandèmia”

Sílvia Cano ha criticat “l’intent clar del PP de boicotejar els comptes”, presentant l’esmena a la totalitat fins i tot abans d’escoltar les explicacions dels consellers i conselleres davant la Comissió d’Hisenda

El Grup Parlamentari Socialista votarà en contra de les esmenes a la totalitat als pressupostos de la Comunitat Autònoma per a 2021, presentades pel PP, Vox i El Pi.  Així ho ha anunciat la portaveu socialista, Sílvia Cano, a la conclusió de la Junta de Portaveus parlamentaris, asseverant que aquests comptes “són els adequats per fer front a la pandèmia”.

La socialista ha defensat així la postura en contra del seu grup a les esmenes, que es debatran en el pròxim ple del Parlament, destacant que els pressuposts “són els comptes actualitzats que necessiten els ciutadans de les illes i ajudaran a qui pitjor ho està passant i a reflotar l’economia”.

En aquest sentit, Cano ha recordat que els pressuposts són els més alts de la història en despesa social, i que s’incrementaran més gràcies als fons europeus que, segons càlculs de l’executiu, ascendiran a 253M€ inicialment. Així, la inversió en Sanitat és la partida més gran, amb un 12% d’increment respecte de 2020 (206 milions d’euros més), mentre que l’Educació creix un 4,8% (+48 milions) i Serveis Socials augmenta en 28,6 milions.

La socialista també ha “lamentat profundament” que PP, Vox i El Pi hagin “decidir bloquejar la tramitació dels pressuposts” i que en un moment “de molta dificultat tanquin les portes als pressuposts votant no a enfortir els serveis públics i reflotar l’economia”.

Especialment, Cano ha criticat “l’intent clar de boicot per part del PP al Govern de les Illes Balears”, fet palès en el fet que ja varen anunciar la presentació de l’esmena a la totalitat fins i tot abans d’escoltar les compareixences dels consellers i conselleres en la Comissió d’Hisenda.

“Malgrat les pedres a les sabates que posa el PP, previsiblement seguirem endavant amb aquests pressuposts, que són els adequats per fer front a la pandèmia”, ha recalcat Cano.

Comments are closed