El PSIB-PSOE llença l’Històric, l’Arxiu del Partit Socialista de les Illes Balears

Amb l’objectiu de preservar i divulgar el fons documental del PSIB-PSOE en el qual s’ha estat treballant en els darrers anys, la formació llença a les xarxes socials el vídeo de presentació de l’Històric i la pàgina web www.psib-psoe.org/historic

El PSIB-PSOE ha llençat avui l’Històric, l’Arxiu del Partit Socialista de les Illes Balears, amb seu a l’Arxiu del Regne de Mallorca, el qual neix amb l’objectiu d’aglutinar tot el llegat de la formació.

L’Històric es va iniciar el 2016, amb el procés d’ordenació, inventari i catalogació del fons documental del PSIB-PSOE, que fins aleshores no existia com a conjunt reconegut per l’organització, ja que fins aquell moment la conservació havia estat desenvolupada gràcies a la tasca voluntària de la militància socialista.

Ja amb el mandat estatutari del 13è Congrés del PSIB-PSOE i amb l’objectiu d’evitar la pèrdua del llegat de la formació, s’estableixen les primeres tasques de conservació de la documentació que, just abans de l’inici de la pandèmia, va finalitzar la seva primera fase a l’Arxiu del Regne de Mallorca.

Per continuar amb aquest ambiciós projecte de conservació, preservació i divulgació del llegat del PSIB-PSOE, la formació ha celebrat avui una reunió semipresencial per constituir un equip de treball amb càrrecs i militants que es vulguin implicar amb l’Històric, per analitzar i debatre les pròximes passes a seguir.

Mentrestant, i per donar a conèixer l’Històric, el PSIB-PSOE ha posat en marxa la web https://www.psib-psoe.org/historic, en la qual tothom pot conèixer el projecte del fons documental dels socialistes i fins i tot, participar-hi.

A més a més, el PSIB-PSOE també ha llençat a les seves xarxes socials i al seu canal de Youtube un vídeo de presentació de l’Històric, en el qual s’explica tot el procés de construcció d’aquesta important fita, en la qual es continuarà treballant els pròxims mesos. Es pot veure en aquest enllaç: https://youtu.be/5di5m0pwXck

Comments are closed