El PSIB-PSOE reitera el seu suport a les víctimes del terrorisme i demana a PP i Vox que deixin de fer servir el dolor de les víctimes per fer electoralisme

Mercedes Garrido recorda que el Parlament ha llegit un manifest de PP i Vox i no una declaració institucional de la cambra malgrat que s’hagi parlat en nom del Parlament

La diputada del Grup Parlamentari Socialista, Mercedes Garrido, ha manifestat que el Partit Socialista, com sempre, “està al costat de totes les víctimes del terrorisme, especialment en l’aniversari, ahir, de l’assassinat de Miguel Ángel Blanco”.

Al mateix temps, la diputada socialista ha volgut deixar clar que “no hi ha cap dubte que el Partit Socialista sempre ha estat al costat de les víctimes, tenint en compte que molts de militants socialistes han mort assassinats a mans d’ETA”. De fet, va ser sota el govern de José Luís Rodríguez Zapatero i amb Alfredo Pérez Rubalcaba de ministre d’Interior que ETA va deixar de matar ara fa 12 anys.

Per això, Garrido ha demanat a PP i Vox que deixin d’utilitzar “el terrorisme com una qüestió electoralista i fer servir el dolor de les víctimes d’ETA que és molt”. En aquest sentit, la diputada socialista ha recordat que les associacions de víctimes ja han demanat en reiterades ocasions, tant a PP com a Vox, que deixin de fer servir el seu dolor per intentar treure rèdit polític i fer campanya electoral.

A més a més, Garrido ha explicat que des del Grup Parlamentari Socialista “ens hem sumat al minut de silenci fet al Parlament en suport a totes les víctimes, però no ens hem sumat al manifest que han llegit PP i Vox, i no ho hem fet perquè no se’ns ha acceptat incloure en aquest manifest que fa 12 anys que ETA va deixar de matar, una dada objectiva i empírica”.

Finalment, Garrido ha emfasitzat que “el que s’ha llegit al Parlament és un manifest de dos grups parlamentaris, PP i Vox, no una declaració institucional del Parlament, malgrat que s’hagi parlat en nom del Parlament”.

Els socialistes han demanat als grups que no parlessin en nom del Parlament perquè ni els socialistes, ni Més ni el Grup Mixt s’hi ha sumat, però malgrat aquesta petició, PP i Vox s’han atorgat una representativitat que el manifest no té, per la qual cosa Garrido ha demanat respecte a les institucions i al Parlament.

Comments are closed