Francina Armengol: “El Partit Socialista és l’únic partit que pot garantir el dret a una cultura lliure, accessible i sense censura”

La candidata al Congrés ha visitat una carpa informativa dels socialistes de Palma, on ha demanat el vot compromès per al PSOE “per no permetre la censura a la cultura”

La candidata del PSIB-PSOE al Congrés, Francina Armengol, i el candidat per Mallorca al Senat, Pere Joan Pons, han visitat la carpa informativa muntada pels socialistes de Palma al centre de la ciutat per traslladar les propostes electorals i demanar el vot per a les pròximes eleccions generals.

Armengol ha assegurat que el Partit Socialista, com sempre, “defensa l’únic ascensor social que tenim, com és l’educació, la formació, la cultura i  la ciència, perquè és el que de veritat ens fa lliures com a persones i l’única possibilitat que tenim d’avançar en igualtat d’oportunitats entre tots i totes”.

Per això, la candidata socialista ha remarcat que “l’única força política que pot garantir el dret a una cultura lliure i accessible, el respecte als creadors culturals i la difusió de la cultura sense censura, és el Partit Socialista”.

Armengol ha recordat que “la cultura lliure està en perill, com s’ha demostrat amb les primeres passes dels nous governs de PP i Vox en aquesta comunitat autònoma i a altres indrets, on ja han censurat obres de teatre i creacions com la d’Ann Perelló, censurant qüestions que pensàvem que en democràcia no hauríem de viure mai”.

En contraposició a la censura, la candidata socialista ha explicat que hi ha  els governs socialistes. “A Balears hem invertit un 68% més en cultura i hem ajudat a les arts escèniques amb el transport necessari perquè els creadors de les illes tenguin les mateixes oportunitats que els de la península”, ha dit.

Armengol s’ha compromès en continuar treballant en aquesta línia, “apostant pel bo cultural jove que s’ha posat en marxa aquesta legislatura, desplegant l’Estatut de l’Artista que dona drets als treballadors del món de la cultura i amb noves infraestructures culturals, com la Caixa de Música que ha dignificat una de les meravelles culturals de Balears, com és l’Orquestra Simfònica, o el Centre Internacional de Fotografia Toni Catany, on el ministeri de Cultura hauria d’invertir i això només passarà si Pedro Sánchez és president”.

Pocs dies abans de les eleccions generals, Armengol ha demanat el vot “decidit, valent i compromès per no permetre la censura a la cultura, per no permetre la manca de llibertat i pensament lliure, la manca d’informació i d’esperit crític de la nostra societat quan és més necessari que mai”·.

Finalment, la candidata socialista ha reiterat que Pedro Sánchez és l’única opció eficaç i possible per aturar governs de dreta extrema i extrema dreta a les nostres illes.

Comments are closed