El PSIB-PSOE remarca que “començam a veure la llum al final del túnel” i demana “un darrer esforç” per protegir els 200.000 llocs de feina que depenen de la temporada turística

Cano ha celebrat l’acord que posa en marxa la convocatòria d’ajudes directes de 855 milions d’euros “una dotació mai vista que serà un element fonamental per a una recuperació justa que no deixi ningú enrere”

La portaveu adjunta del Grup Parlamentari Socialista, Sílvia Cano, ha posat en valor “la desescalada lenta i rigorosa” que està duent a terme el Govern de les Illes Balears que posiciona a l’arxipèlag “més a prop de la immunització i la normalitat”, fet que “amb prudència podem dir que començam a veure la llum al final del túnel”.

Així, Cano ha comentat les noves flexibilitzacions de les mesures que entraren en vigor aquest diumenge com l’obertura dels interiors de l’hostaleria a Mallorca i Eivissa, la reducció del toc de queda o l’ampliació de les reunions socials i hi ha agraït a la ciutadania que “hagi complert les mesures demostrant que han entès què estava en joc en aquests moments.

Cano s’ha referit a la bona situació epidemiològica de Balears, ja que “totes les illes es troben en risc sanitari baix i, a més, l’arxipèlag balear és la quarta regió de la Mediterrània amb una millor situació epidemiològica per davall dels 40 casos per cada 100.000 habitants a 14 dies”.

No obstant això, la socialista ha incidit que “hem de fer un darrer esforç i no abaixar la guàrdia”. Cano ha afegit que “no podem permetre que el virus recuperi terreny posant en perill la salut de les persones, el procés de vacunació i els 200.000 llocs de feina que depenen de la temporada turística i que l’hivern de moltes famílies pugui ser millor que d’enguany”.

D’altra banda, la portaveu adjunta del Grup Parlamentari Socialista ha valorat positivament “el treball inesgotable del Govern de les Illes Balears per fer l’arxipèlag la destinació més segura del mediterrani”. Un missatge que, segon ha explicat Cano, ha traslladat l’executiu autonòmic als agents turístics a FITUR.

Cano també ha comentat l’aprovació del certificat COVID europeu, l’obertura de les fronteres de la Unió als viatgers que s’hi hagin vacunat i l’anunci del president del Govern d’Espanya, Pedro Sánchez, d’obrir les fronteres als països segurs. “Són bones notícies que criden a un optimisme prudent de cara a una temporada que esperem que sigui la més llarga possible”.

La socialista ha exposat que “el compromís del Govern ha estat fer polítiques per aconseguir una recuperació justa que no deixi ningú enrere”. Una prova d’això, segons ha dit la portaveu adjunta ha estat el compromís de l’executiu autonòmic d’ençà que va esclatar la pandèmia. “Continuarem treballant amb aquest compromís ferm no només els dos anys que duim de legislatura, sinó que també els 8 anys que estarem a les institucions de Balears”.

En aquest sentit la socialista s’ha mostrat satisfeta per l’acord assolit en la Mesa de Diàleg Social per demanar un nou marc de protecció als treballadors, els autònoms i les empreses fins que es normalitzi la situació de la pandèmia.

Cal recordar que aquest acord demana prorrogar els ERTO fins al 30 de setembre, que les empreses incorporin als ERTO als treballadors fixos discontinus a partir de l’1 de juny i la pròrroga de la prestació extraordinària per als fixos discontinus fins al 30 de setembre. D’altra banda, aquest acord també demana mantenir la protecció dels autònoms de temporada, perquè els requisits de la prestació s’adaptin a la realitat de les Illes, i seguir amb les exoneracions de les quotes a la Seguretat Social per a les empreses per evitar la descapitalització.

Així mateix, Cano ha celebrat l’acord del Consell de Govern on es posa en marxa la convocatòria d’ajudes directes de 855 milions d’euros. “Una dotació mai vista que serà un element fonamental per a una recuperació justa que no deixi ningú enrere” ha expressat la portaveu adjunta socialista.

Iniciativa inversió en ciència

Pel que fa al ple d’aquesta setmana, Cano ha explicat que el Grup Parlamentari Socialista ha signat una iniciativa, que donen suport els grups del pacte de govern, per demanar que la inversió en ciència s’incrementi fins al 2% del PIB estatal, que es millorin les condicions laborals del personal investigador i es consolidin places especialment a les comunitats que tenen una major dependència del sector terciari.

La Proposta No de Llei també insta al Govern de les Illes Balears a impulsar la perspectiva de gènere en el camp de recerca, fomentar que a les escoles de cada vegada s’utilitzin més referents femenins de talent per rompre amb els estereotips de gènere i que s’enforteixi l’atracció i la retenció del talent mitjançant incentius fiscals o ajudes perquè projectes atractius triïn les illes Balears per desenvolupar-s’hi.

Comments are closed