El PSIB-PSOE ressalta que Balears avança com constaten les dades d’atur i d’afiliació, el Pla d’Inversions Estratègiques i el factor d’insularitat

Sílvia Cano: “El PP s’ha llevat a la fi la careta a la Convenció d’aquest cap de setmana on ha quedat evidenciat que de cada vegada més s’estan apropant més a la ultradreta”

La portaveu adjunta del Grup Parlamentari Socialista, Sílvia Cano, ha ressaltat aquest dilluns que “aquest país avança i les Illes Balears avancen com constaten les dades d’atur i d’afiliació a la Seguretat Social, el Pla d’Inversions Estratègiques per gestionar els fons europeus, el factor d’insularitat per compensar el cost de viure a unes illes i, tot això, sumat a l’escut de protecció social articulat aquests mesos tan difícils demostren la voluntat socialista de no deixar ningú enrere”.

D’aquesta manera, Cano ha valorat les dades presentades aquest dilluns que exposen que Balears ha registrat un 36% manco d’aturats que el setembre de 2020, prop de 28.000 persones menys a l’atur que el mateix mes fa un any; pel que fa a les dades d’afiliació, Balears ha registrat 43.000 persones afiliades més que fa un any, és a dir, un 8,6% més que el setembre de 2020. “Una mostra clara que continuam fent passes per a la recuperació de les nostres Illes”, ha expressat la socialista.

També, Cano ha volgut elogiar el Pla d’Inversions Estratègiques 2030 presentat pel Govern de les Illes Balears que permetrà transformar les Illes amb 91 projectes per valor de 4.640 milions d’euros provinents dels fons europeus. “Un pla sorgit del Pacte de reactivació amb tots aquells que han volgut sumar lamentant, una vegada més, que el partit principal de l’oposició no hi hagi participat d’aquest pacte”, ha declarat Cano.

Així mateix, la socialista ha insistit que “no tan sols rebutgen el pacte per activa i per passiva, seguint les passes dels seus socis de VOX, sinó que a més presenten un pla d’inversió per als fons europeus amb només 83 paraules, buit de contingut i amb 0 propostes”, i hi ha afegit “aquest cap de setmana ha finalitzat la Convenció nacional del PP on podem dir que els populars s’han llevat a la fi la careta i ha quedat evidenciat que de cada vegada més s’estan apropant més a la ultradreta”.

Cano ha explicat que “ja hem vist quins són els plans de Pablo Casado: retrocedir en drets i llibertats derogant tots els avanços que hem aconseguit els progressistes; mentrestant a Palma el PP ja assegura que estendrà la mà a VOX per fer pactes, pensa fer-ho també Marga Prohens?”. Cano ha tornat a convidar al PP a sumar i a asseure’s al Pacte de Reactivació. “Qualque dia el PP s’adonarà de l’error històric de no voler signar el Pacte”, ha subratllat la socialista.

Assumptes a tractar al pròxim ple del Parlament 

D’altra banda, Cano ha explicat els assumptes d’actualitat parlamentària començant amb la compareixença, a petició pròpia, de la consellera d’Hisenda i Relacions Exteriors, Rosario Sánchez, al ple del Parlament de les Illes Balears  on tornarà a explicar l’acord consensuat a la Comissió Mixta on es va fixar el factor d’insularitat per a Balears de 183 milions d’euros per al 2022.

En segon lloc, Cano també ha anunciat que “ja ha finalitzat el termini per presentar esmenes a la primera Llei d’Educació de Balears i el Grup Parlamentari Socialista ha presentat 18 esmenes repartides en tres blocs: el Consell Escolar, inspecció educativa i formació professional”, i hi ha afegit, “aquest darrer és el gruix, ja que volem adaptar la Llei a l’avantprojecte de Llei de Formació Professional per no haver de modificar després la normativa i que aquesta sigui el més completa possible”.

Finalment i pel que fa als altres grups, s’han presentat un total de 668 esmenes amb només una esmena a la totalitat de VOX en contra de la Llei i esmenes de supressió per cada un dels articles. “Això és la importància que li donen els suposats socis del PP a una Llei tan important com és la d’Educació”, ha finalitzat Cano.

Comments are closed