El PSIB-PSOE ressalta que Margalida Prohens proposa un nou-vell Partit Popular que tots coneixem i del qual no tenim un record gens bo

Juli Dalmau: ”Margalida Prohens hauria d’explicar com pensa avançar amb el seu projecte ‘obert, integrador i modern’ i defensar les banderes de la igualtat, sostenibilitat i els drets socials, si necessita a la ultradreta per dur-lo a terme”

El diputat del Grup Parlamentari Socialista Juli Dalmau ha volgut donar l’enhorabona a Margalida Prohens, que serà la nova presidenta del Partit Popular a les Illes Balears i ha aprofitat, també, per ressaltar que “Prohens proposa un nou-vell Partit Popular que tots coneixem i del qual no tenim un record gens bo”.

D’aquesta manera, el diputat Dalmau ha aprofitat per demanar a la nova presidenta del Partit Popular a les Illes Balears que “com pensa avançar en el seu projecte ‘obert, integrador i modern’ si per dur-lo a terme, requereix el suport de la ultradreta”. “Amb VOX no hi ha marge ni per un projecte obert, ni integrador, ni modern com tampoc hi ha marge per defensar les banderes de la igualtat, medi ambient, sostenibilitat i drets socials”.

Dalmau ha expressat que “les intencions d’aquest nou PP, que no sembla tan nou, són conegudes per tota la societat de les Illes Balears”, referint-se a la protesta del setembre de 2013 on es varen manifestar més de 100 mil persones en contra de les polítiques de José Ramón Bauzá. “Les curolles ideològiques d’en Bauzá respecte a la llengua pròpia han tornat, si és que havien marxat”, ha assegurat el socialista.

D’aquesta manera, el socialista ha assegurat que “tenim el dubte de si Prohens serà capaç de gestionar el lideratge del Partit Popular amb criteri propi o si estarà a les ordres de Pablo Casado i d’Isabel Díaz Ayuso”, i hi ha afegit que “els socialistes entenem que el debat de la llengua pròpia era un tema tancat d’acord amb l’article 4 de l’Estatut d’Autonomia, però que hem comprovat que per Casado no és així”.

Debat al Parlament de les Illes Balears

Pel que fa al ple d’aquesta setmana, el socialista Dalmau ha explicat que el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, compareixerà a petició pròpia per informar sobre la situació econòmica actual de les Illes. “Una mostra clara que Balears avança en la recuperació econòmica és que tots els treballadors fixos discontinus de les Illes ja estan fent feina”, ha incidit el diputat socialista.

A més a més, Dalmau ha exposat altres xifres com que Balears lidera la creació de feina a Espanya, que a les Illes tenim prop de 700 hotels oberts amb ocupacions del 80% i que som líders en el turisme internacional, ja que 7 de cada 10 alemanys que viatgen a Espanya decideixen fer-ho a les nostres Illes.

Finalment, el Parlament de les Illes Balears debatrà dos decrets llei. Dalmau ha explicat que “el Decret Llei 6/2021 té l’objectiu de reforçar, complementar i enfortir a les policies locals de les Illes i el Decret Llei 7/2021 endureix les sancions per incomplir la normativa COVID”.

Comments are closed