El PSIB-PSOE reivindica “la sort de tenir un govern progressista al front de la gestió de la pandèmia i no al Partit Popular amb retallades als serveis públics”

Pilar Sansó: “Tant de bo que aquesta pandèmia no hagués passat, però ja que ha vingut, millor que hagi estat en el 2020 quan aquest govern ha tingut 5 anys per dotar un bon sistema sanitari”

La diputada del Grup Parlamentari Socialista Pilar Sansó ha reivindicat “la sort de tenir un govern d’esquerres, socialista i progressista per liderar la pandèmia de la COVID-19 i no amb el Partit Popular amb retallades als serveis públics”, declaracions que ha fet la socialista a la compareixença, a petició pròpia, del conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela.

D’aquesta manera, Sansó ha assenyalat que “si la pandèmia hagués passat en el 2013 quan governava un PP que va acomiadar uns 1.000 professionals sanitaris, tancar centres de salut i unitats bàsiques els horabaixes, llevar la targeta sanitària a 25.000 persones, imposar el copagament de medicaments als pensionistes i voler tancar l’Hospital Joan March i l’Hospital General”.

“Tant de bo que aquesta pandèmia no hagués passat, però ja que ha vingut, millor que hagi estat en el 2020 quan aquest govern ha tingut 5 anys per dotar un bon sistema sanitari i restablir els serveis públics essencials de les Illes Balears”, ha expressat la diputada socialista durant el seu torn d’intervenció a la cambra autonòmica.

Així, Sansó ha agraït que “el Govern de les Illes Balears hagi prioritzat salvar vides, no com altres comunitats autònomes que han adoptat mesures menys restrictives”. La diputada ha posat l’exemple de la comunitat de Madrid la qual ha presentat un excés de mortalitat del 37%, en comparació a l’excés de mortalitat de Balears que ha estat del 0,3%.

En la mateixa línia, la diputada socialista ha elogiat “la protecció dels treballadors mitjançant els ERTOS que han evitat un seguit d’acomiadaments que d’altra manera no s’haguessin pogut evitar”. A més, Sansó ha mencionat altres mesures com la protecció i la prestació extraordinària per a fixos discontinus, la protecció als autònoms i les ajudes directes.

Quan a la situació turística actual, Sansó ha posat en valor “l’esforç de l’executiu autonòmic per aplicar mesures que han permès dur a terme  una desescalada lenta i prudent per assegurar la temporada turística i posicionar Balears com un destí segur”.

Finalment, la diputada socialista ha aprofitat per fer una crida a la vacunació a tota la població de les Illes Balears. “No hem d’abaixar la guàrdia, som la primera comunitat autònoma en vacunar als joves i amb més percentatge de vacunats d’entre 16 i 29 anys de tot l’estat”, ha conclòs Sansó.

Comments are closed