El PSIB-PSOE vota a favor de dos decrets llei per frenar les aglomeracions i “no posar en risc l’esforç de la ciutadania, la salut ni la recuperació econòmica”

El Parlament ha donat llum verda al decret 6/2021, de reforç de les policies locals, i al decret 7/2021, que endureix les sancions per incompliment de les mesures anti COVID-19

El Grup Parlamentari Socialista ha votat a favor de la validació de dos decrets llei, el 6/2021 i el 7/2021, debatuts avui en el ple del Parlament de les Illes Balears, l’objectiu dels quals és posar fre a les aglomeracions i “combatre el virus amb més i millors garanties”, tal com ha defensat el diputat socialista Juli Dalmau.

Específicament, amb aquests dos decrets llei es reforçaran, per una banda, les tasques de prevenció, vigilància i compliment de les mesures per prevenir contagis per part dels ajuntaments, amb la creació, entre altres mesures, de la figura dels Agents COVID i impulsant polítiques per estabilitzar les plantilles de les policies locals.

D’altra banda, el segon decret llei preveu l’enduriment de les sancions per a tothom que incompleixi mesures per frenar els contagis, multiplicant les multes per a qui participi en botellots, festes il·legals o es boti la preceptiva quarantena en cas de contagi o contacte estret.

Els socialistes han donat suport als dos textos “per sentit comú, perquè la variabilitat del virus obliga les administracions a adaptar les legislacions per combatre’l amb més i millors garanties”, ha explicat Dalmau durant la defensa del decret 7/2021.

En aquest sentit, el diputat s’ha referit a mesures com la prohibició de la venda de begudes alcohòliques a partir de les deu del vespre, l’enduriment de les sancions per participar en botellots i festes il·legals o per botar-se l’aïllament com a “clara vocació dissuasiva”, alhora que ha denunciat que “ningú no té dret a posar en risc l’ingent esforç de la ciutadania de les illes ni posar en risc la seva salut, la de la resta o la recuperació de l’economia”.

Per la seva banda, la diputada socialista Pilar Carbonero, qui ha defensat el decret 6/2021, ha destacat que “el fi últim -d’aquesta norma- és preservar la salut pública”, motiu pel qual es demanen “més efectius per evitar que es propagui el virus”.

Respecte d’això, la diputada ha carregat contra el PP per no donar suport a un decret llei que “dóna solucions als ajuntaments, que manifesten la manca d’efectius, i servei als ciutadans”. No obstant això, la diputada ha lamentat que “al Partit Popular no li preocupi la Salut Pública i prefereixi somiar que governa”.

Comments are closed