El PSIB-PSOE traslladarà les reivindicacions de la plataforma Insularidad Digna al Congrés dels Diputats i al Senat

Els representants de la plataforma Insularidad Digna s’han reunit amb els senadors per Mallorca Cosme Bonet i Susanna Moll i el diputat al Congrés Pere Joan Pons per cercar junts solucions a les reivindicacions del col·lectiu

Els senadors del PSIB-PSOE per Mallorca Cosme Bonet i Susanna Moll, juntament amb el diputat del PSIB-PSOE al Congrés Pere Joan Pons s’han compromès a traslladar  al Congrés dels Diputats i tant al Senat com a la ponència d’insularitat del Senat les reivindicacions de la plataforma Insularidad Digna per tal de cercar solucions a les problemàtiques del col·lectiu.

D’aquesta manera, Bonet, Moll i Pons s’han reunit amb els representants de la plataforma, els qui els han explicat quines són les necessitats i reivindicacions del col·lectiu Insularidad Digna format per 13 sindicats i associacions professionals dels àmbits de l’Administració General de l’Estat, la Policia Nacional i la Guàrdia Civil.

Des del PSIB-PSOE consideram que és important donar solucions a les problemàtiques de la plataforma Insularidad Digna perquè està en joc una Administració Pública de qualitat per atendre a la ciutadania.  A més, els socialistes consideram que aquest tema s’ha de tractar des del consens lluny de les visions que només cerquen rèdits electorals.

Cal recordar que els socialistes ja començaren a fer feina amb la reunió que van mantenir els senadors per Mallorca Bonet i Moll amb el que fou secretari d’Estat de Política Territorial i Funció Pública Víctor Francos per exposar les demandes d’aquest col·lectiu, tot i encara no s’havia constituït la plataforma Insularidad Digna.

Un dels punts principals de les reivindicacions que han tractat conjuntament els representants de la plataforma amb els socialistes a la reunió, és la falta d’empleats públics en els diferents sectors, l’envelliment i la pèrdua del 25% de les plantilles, mentre la població de les Illes Balears continua augmentat.

En segon lloc, el col·lectiu ha compartit amb els socialistes que el cost de l’habitatge i de vida a les Illes Balears és molt més elevat que en la resta d’Espanya. Un fet, que segons han explicat els representants de la plataforma Insularidad Digna, cal sumar-li els efectes que tenen la insularitat.

Finalment i en tercer lloc, els representants de la plataforma han traslladat als socialistes que a conseqüència d’aquestes dues reivindicacions es troba una falta d’arrelament per part dels empleats públics que es troben destinats a les Balears, els quals acaben abandonant el destí per optar a altres places en altres territoris d’Espanya.

Comments are closed