El PSIB-PSOE presenta una iniciativa per promoure l’habitatge col·laboratiu per a les persones majors

Beatríu Gamundí: “Es presenta com un nou model per donar una resposta a les necessitats de les persones majors que ofereix viure de forma comunitària, però amb habitatges independents”

El PSIB-PSOE ha registrat una iniciativa al Parlament de les Illes Balears que té l’objectiu d’impulsar la promoció d’habitatge col·laboratiu per a les persones majors per tal d’afavorir l’autonomia personal d’aquest col·lectiu, així com també  garantir l’atenció a la dependència de les persones majors.

La diputada del Grup Parlamentari Socialista Beatríu Gamundí, impulsora de la Proposició No de Llei que també signen els grups que donen suport al pacte de govern, ha explicat que “una de les alternatives de model que està agafant força són les comunitats col·laboratives per envellir amb amics, en lloc de les residències”.

A més a més, Gamundí ha defensat que “l’habitatge col·laboratiu es presenta com un nou model per donar una resposta ajustada a les necessitats de les persones majors, i proposen viure de forma comunitària, però amb habitatges independents, complementades per àrees comunes”.

D’aquesta manera, la proposta parlamentària insta al Govern de les Illes Balears a promoure l’habitatge col·laboratiu per persones majors com una modalitat de convivència alternativa i possible, de manera coordinada amb el conjunt de totes les institucions públiques i els agents implicats. 

També, la iniciativa insta al Govern de les Illes Balears a modificar el decret 83/2010 per incloure aquesta nova modalitat d’habitatge per a la promoció de l’autonomia personal i atenció a la dependència de persones majors per delimitar els diferents serveis i equipaments que s’han de preveure. 

Finalment, la proposta socialista contempla garantir les facilitats per aquelles entitats d’iniciativa privada, i sense ànim de lucre que vulguin apostar per aquest tipus d’habitatge col·laboratiu.

Recursos addicionals

IMPULS PER PROMOCIONAR ELS HABITATGES COL·LABORATIUS PER A LA PROMOCIÓ DE L’AUTONOMIA PERSONAL I ATENCIÓ A LA DEPENDÈNCIA DE PERSONES MAJORS.

Comments are closed