El PSIB-PSOE trasllada el seu suport al projecte progressista de Pedro Sánchez i se suma al nou impuls ideològic del PSOE per als pròxims anys

Cosme Bonet: “Entre tots i totes volem sumar al projecte que lidera Pedro Sánchez, i amb el qual pretenem donar resposta al que espera la ciutadania de nosaltres, des de la participació, el diàleg i la feina conjunta de la militància”.

El PSIB-PSOE assistirà aquest cap de setmana a la convenció política que organitza el PSOE a A Coruña, amb una important delegació de 20 persones, encapçalada per la secretària general, Francina Armengol.

Durant tot el cap de setmana, es desenvoluparan una sèrie de panells i fòrums que serviran per actualitzar les línies programàtiques del partit de cara als pròxims quatre anys de legislatura, en àmbits com l’enfortiment de la democràcia, l’economia per a les persones, el reforç de l’estat del benestar, la modernització i la reindustrialització, la cogovernança, la cohesió territorial, la pau i el nou ordre mundial, la igualtat, la transició ecològica, la convivència, la memòria democràtica o Europa.

En total, hi haurà 40 ponents i moderadors, amb més de 20 hores de debat durant dos dies dels quals sortiran una sèrie de resolucions que marcaran el full de ruta de l’organització per als pròxims anys.

Precisament, l’eurodiputada del PSIB-PSOE, Alícia Homs, moderarà un panell sobre el reforç de l’estat del benestar, en el qual participarà la ministra d’Educació, Formació Professional i Esports, Pilar Alegría, la ministra d’Habitatge i Agenda Urbana, Isabel Rodríguez, la ministra d’Inclusió i Seguretat Social, Elma Saiz, i el secretari general de Joventuts Socialistes d’Espanya, Víctor Camino.

A més a més, els membres del PSIB-PSOE que formen part del Comitè Federal participaran diumenge matí en una reunió d’aquest òrgan per aprovar la remodelació de la Comissió Executiva Federal, en la qual s’incorporaran els ministres Óscar Puente, Elma Sáiz, Jordi Hereu i Ana Redondo, i es nomenarà a Esther Peña com a nova portaveu de la Comissió Executiva Federal.

Els socialistes de les Illes Balears assisteixen en aquesta convenció, que té “Impuls de País” com a lema, amb la missió de col·laborar en el nou impuls progressista que el Partit Socialista vol liderar al país, amb més i millors llocs de feina, amb més drets i amb una millor convivència.

De fet, destaca una vegada més el procés participatiu que impulsa el Partit Socialista, en el qual torna a ser la militància la que, amb la seva participació en aquesta convenció, decideix el full de ruta per als pròxims anys, des del coneixement de la realitat de Balears i la defensa de les polítiques avançades i pioneres aplicades a la nostra comunitat autònoma en els darrers anys.

Al capdavant d’un partit unit, fort, modern, participatiu, en constant evolució, es troba l’amenaça de la involució que suposa la coalició de PP i Vox, tal com estam patint a les nostres illes, en matèria de drets, de serveis públics i de llengua i identitat.

Per part del PSIB-PSOE participaran en la convenció política Francina Armengol, Cosme Bonet, Catalina Cladera, Iago Negueruela, Susana Mora, Rafael Ramírez, Pilar Costa, Pepe Mercadal, Mercedes Garrido, José Hila, Antònia Sastre, Sofia Alonso, Milena Herrera, Alfonso Rodríguez, Silvana González, Pere Joan Pons, Bel Oliver, Óscar Cereijo, Alícia Homs, Pepe Martínez, Ana Muela, Marc Pons i Pamina Bagur.

Comments are closed