El PSIB-PSOE valora positivament l’alt grau de compliment del Pacte de Reactivació, el qual “es veurà reflectit als pressuposts per al 2021”

Sílvia Cano ha lamentat que el PP “es segueixi posant de perfil i continuï amb la calculadora electoral en lloc d’intentar trobar consensos en un moment de màxima dificultat”

La portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Sílvia Cano, ha participat en la reunió de seguiment del Pacte de Reactivació Econòmica i Social de Balears, presidida per la presidenta del Govern, Francina Armengol, i en la qual s’ha pogut analitzar l’elevat grau de compliment del pacte.

Cano ha valorat molt positivament la reunió perquè “ens permet afrontar els reptes de futur que tenim de forma compartida per afavorir la recuperació econòmica i social de les nostres illes sense deixar ningú enrere”.

De fet, el pacte de reactivació, tal com s’ha constatat a la trobada, “està reflectit en els pressuposts per al 2021, en els quals el principal esforç pressupostari es fa en la partida de salut, la qual s’enduu el major augment, amb la premissa de garantir el benestar i la seguretat sanitària de la població, perquè sense salut no hi ha economia”, ha remarcat Cano.

Uns pressuposts que, reflectint el full de ruta pactat amb els agents socials i econòmics institucions i els diferents partits que s’hi ha volgut sumar, també contemplen mesures per a la cohesió social i la reactivació econòmica, amb un esforç inversor de 745 milions d’euros, la qual cosa suposa un 14% més per dinamitzar la nostra economia”.

Cano també ha avançat que durant la reunió s’ha acordat la creació de “6 grups de feina, amb persones expertes perquè puguin treballar en el desenvolupament del pacte i en el seu seguiment”.

A més a més, s’han desgranat els diferents recursos que s’estan mobilitzant, com els 490 milions d’euros entre el 2020 i el 2021 per a polítiques d’ocupació, els 200 milions per a crèdits ISBA i els 100 ampliables per al 2021, els 20 milions d’euros dels Pressuposts Generals de l’Estat per a la reactivació del turisme o els més de 33 milions per a l’agenda urbana, sense deixar de banda els fons europeus i com aquests serviran per esmorteir el cop ocasionat per la pandèmia.

Finalment, Cano ha explicat que “també s’ha informat sobre l’estratègia de circularitat amb el sector de l’hoteleria per generar menys residus i ser més eficients, amb una aposta pionera a nivell internacional que ens fa avançar en el canvi de paradigma en sostenibilitat econòmica, social i ambiental”.

En definitiva, per a Cano ha estat una trobada “profitosa, intensa, amb una feina rigorosa amb un full de ruta pactat en la qual tornam a lamentar l’actitud del PP, que no es vol sumar a aquest gran pacte i es posa de perfil en lloc de seure per trobar consensos en un moment de màxima dificultat”:

Comments are closed