El PSIB-PSOE valora positivament l’avantprojecte d’uns PGE “progressistes, expansius i amb la major inversió social de la història

Sílvia Cano ha lamentat el vot en contra del PP al sostre de despesa de Balears per al 2021, perquè “tornen a proposar les retallades i l’austericidi com a camí per a sortir de la crisi actual”

La portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Sílvia Cano, ha fet una primera valoració molt positiva dels Pressuposts Generals de l’Estat per al 2021 aprovats ahir per Consell de Ministres.

Uns PGE que segons Cano “van en línia del que s’ha fet a Balears i del que seran els pressuposts autonòmics per al 2021, expansius i per reforçar el nostre Estat del Benestar”.

Tal com ha recordat la portaveu parlamentària socialista, “contenen la major inversió social de la història i són uns pressuposts progressistes, per la qual cosa tots aquells que esperaven alguna cosa diferent estaran bastant decebuts”.

En concret, Cano ha explicat que els PGE “inclouen una mobilització en l’inversió pública que ajudarà a generar economia en un moment en què ha caigut la renda de les famílies i en moments difícils en els quals les administracions públiques han d’estirar del carro”. De fet, els PGE preveuen un augment del 70,2% en educació, 151,4% en sanitat, 46% en atenció a la dependència, 367,9% en habitatge o 60% en cultura.

A més a més, ha insistit Cano, “reforcen l’Ingrés Mínim Vital per consolidar-lo com a dret de ciutadania, augmenten les pensions i la lluita contra la pobresa infantil i la vulnerabilitat de les famílies”.

Per a la portaveu parlamentària socialista, “és evident que no ens serveixen els comptes públics del 2018, perquè estam en un moment completament diferent i els nous pressuposts volen abordar la situació extraordinària que viu el país”.

Per això, Cano ha esperat una “actitud positiva per part de tots els grups polítics i que estiguin a l’altura del moment històric que vivim”, tenint en compte el vot en contra del PP ahir a un sostre de despesa autonòmic històric.

“Ahir vam aprovar un sostre de despesa de 4.726 milions d’euros, un 7,8% més que l’any passat, per fer polítiques públiques i ajudar a esmorteir el cop que viu la nostra societat, a la qual cosa el PP va votar en contra perquè incideix en el que són les seves receptes austericides amb les quals, en el pitjor moment de la crisi passada, van deixar penjades a moltes famílies i treballadors sense el suport de l’administració”, ha lamentat Cano.

“Les retallades són el camí que torna a proposar el PP i per això han rebutjat un sostre de despesa que incideix en una recuperació justa i solidària de la crisi, recuperant els estàndards de salut perquè sense salut no hi ha economia”, ha conclòs la portaveu parlamentària socialista en declaracions posteriors a la Junta de Portaveus del Parlament de les Illes Balears.

Comments are closed