El PSIB-PSOE valora positivament que la UE i l’Estat “reconeguin la singularitat de Balears i les nostres dificultats” amb el repartiment dels fons europeus

Alícia Homs: “És una gran notícia perquè demostra que aquesta vegada la ciutadania de les illes compta amb una Europa solidària i social, que a diferència de l’anterior crisi, ha decidit fer costat a les dificultats dels països membres”

L’eurodiputada del PSIB-PSOE, Alícia Homs, ha valorat molt positivament que el repartiment del fons REACT-EU per a la reactivació econòmica i social dels territoris europeus hagi comportat 300 milions d’euros per a les Illes Balears, sent la nostra comunitat autònoma la segona millor beneficiada d’aquest repartiment i estant per damunt de la mitjana nacional.

Per a Homs, és una gran notícia perquè “demostra que aquesta vegada la ciutadania de les illes compta amb una Europa solidària i social, que a diferència de l’anterior crisi, ha decidit fer costat a les dificultats dels països membres amb un fons que ajudarà a pal·liar les conseqüències socials de la COVID-19”.

“La Unió Europea i el Govern d’Espanya reconeixen la singularitat de les nostres illes i els efectes devastadors que la pandèmia té sobre la nostra economia pel fet de ser una de les més afectades, atenent les demandes de la nostra terra per tenir més ajuda per sortir de la situació actual”, ha explicat Homs.

En concret, els recursos que rebran progressivament les illes s’hauran de destinar a projectes sanitaris, educatius o socials, per a la qual cosa “la gent de les nostres illes veurà amb fets el suport de la Unió Europea a un dels territoris més afectats per la crisi econòmica derivada de la pandèmia, com és el nostre”.

Per a aconseguir aquests fons que gestiona i reparteix el Govern d’Espanya, segons Homs, ha estat decisiu “el paper reivindicatiu de la presidenta Armengol i el president Sánchez, que a diferència de la dreta, no ha quedat mans plegades a l’hora de negociar i reclamar uns recursos que marcaran la diferència entre la crisi del 2011 i l’actual i que seran la palanca de la reactivació econòmica i social de les illes”.

El repte, a partir d’ara, està en “poder gestionar i executar els diferents projectes amb agilitat per poder aprofitar al màxim aquests recursos i rellançar la nostra economia com més aviat millor”, una tasca per a la qual el Govern de les Illes Balears ja està reforçant i readaptant la seva estructura interna.

A més a més, Homs ha recordat que no són tots els recursos europeus que rebran les nostres illes, ja que encara queden per repartir altres fons com el Next Generation.

Amb tot plegat, l’eurodiputada socialista espera que “l’oposició expressi la seva satisfacció, com sortiria en tromba a fer crítica destructiva si els recursos que arribaran fossin menys, perquè sembla que alguns, especialment el PP, només s’alegrin quan les coses van malament”.

En qualsevol cas, l’eurodiputada socialista ha conclòs que “avui és un dia per estar molt satisfets i ara és important estar vigilants perquè els doblers vagin arribant a les nostres illes i els projectes es vagin fent realitat per tal de reconstruir tot allò que la pandèmia s’ha endut”.

Comments are closed