El PSIB-PSOE vota en contra de les esmenes a la totalitat dels pressuposts per a 2020 per significar el “rebuig al benestar dels ciutadans”

Els primers pressupostos de la legislatura segueixen amb la seva tramitació parlamentària perquè puguin ser aprovats en temps i forma per cinquè any consecutiu

El ple del Parlament de les Illes Balears ha aprovat seguir endavant amb la tramitació del Projecte de Llei de Pressupostos de 2020 del Govern de les Illes Balears després de rebutjar les esmenes a la totalitat presentades pels grups de l’oposició, contra les quals també ha votat el Grup Parlamentari Socialista per suposar “el rebuig al benestar dels ciutadans”.

Així mateix, els socialistes han votat a favor de les quantitats globals per als pròxims pressupostos, amb un pressupost total fixat en 5.869,88 milions d’euros per a la Comunitat Autònoma.

La diputada socialista Maria Antònia Truyols ha explicat el vot en contra dels socialistes a les esmenes a la totalitat perquè “representen el rebuig al benestar dels ciutadans i ciutadanes de les Illes Balears”, ja que és “l’intent de l’oposició per rebutjar el reforç de les plantilles d’educació i sanitat, de la reducció de taxes universitàries, d’inversions en ocupació, de l’aposta per l’etapa educativa 0-3 anys, entre d’altres moltes mesures”.

La socialista, així mateix, ha fet valer uns pressupostos “rigorosos” i que “defineixen la bona gestió d’aquest Govern”, posant les persones en el centre de les polítiques, dedicant més del 70% de la despesa a polítiques socials. “Aquest Govern gasta millor, perquè ho fa en el benestar de les persones”, ha puntualitzat la diputada.

A més a més, es tracta d’uns comptes, ha defensat Truyols, fruit d’una previsió de creixement econòmic del 2,1% per a 2020, que “ha avalat l’AIReF i que mantenen la línia de control del deute”, ha recordat la diputada.

La socialista, en aquest sentit, també ha emfasitzat que es tracta d’un model “de justícia social que abaixa els impostos als més vulnerables”, i que aposta “per una política fiscal progressiva que premia qui menys té”, per davant del model que defensa el PP, “que només sap parlar de retallades i posar traves, però no de donar solucions”.

Així mateix, Truyols ha anunciat que els socialistes seguiran reclamant “la millora del sistema de finançament, l’aprovació de la part fiscal del Règim Especial de Balears i una major autonomia financera”.

Comments are closed