El PSIB-PSOE votarà en contra del recurs d’inconstitucionalitat als PGE perquè “no és la millor forma de defensar els interessos de les Illes”

Cano ha recordat que enguany les Illes han rebut més recursos que mai del Govern d’Espanya i que els socialistes seguiran defensant els interessos de la Comunitat Autònoma “des del rigor i la serietat per les vies que pertoquen”

El Grup Parlamentari Socialista votarà en contra de la proposta d’interposar un recurs d’inconstitucionalitat als Pressuposts Generals de l’Estat per a 2021, que es debatrà en el pròxim ple del Parlament, atès que “no és la millor via per defensar els interessos de les Illes, especialment en un any en el qual hem rebut més recursos que mai per part del Govern d’Espanya”.

Així s’ha expressat la portaveu socialista parlamentària, Sílvia Cano, qui ha recordat que es tracta dels “pressuposts més socials de la història, que han estat aprovats per onze forces polítiques i que són els que destinen més recursos a les Illes en els darrers anys” i que plantegen increments importants en partides cabdals com les d’Educació, Sanitat, Dependència o Habitatge, a més de revalorar les pensions, consagrar el permís de paternitat de setze setmanes i recuperar la cotització a la Seguretat Social de les cuidadores de persones dependents.

Especialment, la portaveu ha realçat la posada en marxa per part de l’executiu estatal de mesures de protecció específiques per a les Illes Balears, com la prestació per a fixos discontinus que beneficia més de 80.000 treballadors i treballadores de les illes.

Un mecanisme de protecció que, sumat als ERTO i a la prestació per als autònoms, haurà suposat una inversió de 2.200 milions d’euros només a les Illes Balears fins al 31 de maig. “Es tracta d’uns recursos que beneficien la nostra Comunitat Autònoma i que deixarien d’arribar si s’impugnen els pressuposts de l’Estat”.

Així mateix, la socialista ha posat en valor els 438 milions d’euros del Fons COVID no reemborsable i els 300 dels fons europeus, unes quantitats que situen les illes per damunt de la mitjana estatal.

Per tots aquests motius i perquè es tracta “d’una proposta partidista que l’únic que aconseguiria és molt de renou, però amb el qual no es pagaran aquestes prestacions socials ni les partides per sortida de la crisi” ha justificat Cano el vot en contra de la proposta per part dels socialistes.

“Als socialistes no ens trobaran en l’estratègia del renou, sinó en la de reclamar el que ens pertoca per la via que pertoca”, que no és altra que la que està seguint el Govern de les Illes Balears, ha apuntat Cano, “amb propostes serioses i des del rigor en els espais que pertoquen i si junts vàrem aconseguir l’aprovació dels REB, junts hem d’aconseguir el seu desplegament”.

D’altra banda, la socialista ha criticat que els impulsors de la iniciativa no hagin consultat l’opinió de la força majoritària de la cambra abans de presentar-la, alhora que ha refermat el compromís del seu grup parlamentari “en la defensa del que és just per a les nostres illes, però des del rigor i no des de propostes que només cerquen un titular”.

Comments are closed