El Senat aprova definitivament la Llei que permetrà que les Illes Balears mantinguin la competència del cànon de residus

Cosme Bonet: “Aquesta és una molt bona notícia per a tots els ciutadans de les Illes. Ho lluitàvem d’ençà que es va aprovar la Llei de Residus estatal”

El Ple del Senat ha aprovat definitivament la Llei que permetrà la cessió definitiva de l’impost de dipòsit, incineració i coincineració de residus a les Illes Balears. El senador per Mallorca, Cosme Bonet, ha valorat molt positivament aquesta aprovació: “és una molt bona notícia per a tots els ciutadans de les Illes. Ho lluitàvem des de que es va aprovar la Llei de Residus estatal”.

Bonet ha declarat que amb l’aprovació d’aquesta Llei de cessió de tributs avui al Senat “el govern d’Espanya compleix amb el seu compromís de respectar els cànons de residus que ja tenien aprovades algunes comunitats autònomes abans de l’aprovació de la Llei de Residus espanyola”.

Aquesta Llei permetrà que siguin les Illes Balears les que gestionin els cànons de residus de la comunitat, impulsant així una economia circular. Aquest cànon serveix per incentivar la recollida selectiva i complir amb la premissa de qui contamina, paga. La recaptació d’aquests cànons es destina en la inversió de millora del procés i instal·lacions de tractament de residus.

El senador per Mallorca, Cosme Bonet, ha conclòs que “amb aquest fet es demostra la voluntat i el respecte per l’Espanya plural i per l’autonomia de les comunitats autònomes del govern que presideix Pedro Sánchez”. A més, ha afegit que “representa un gran benefici per les Illes Balears així com un reconeixement que hem tornat a ser pioners amb l’aplicació d’un cànon de residus”.

Comments are closed