Rodríguez: “Els socialistes oferim les respostes necessàries i un projecte de futur clar per a les Illes Balears”

El portaveu del PSIB-PSOE ha recordat que en temps complicats els socialistes sempre han demostrat capacitat de gestió per oferir les certeses i la seguretat que la ciutadania necessita

El portaveu del PSIB-PSOE ha destacat avui, en una roda de premsa de valoració de l’any polític que està a punt de concloure, la capacitat dels socialistes de les Illes Balears de, a través de la gestió a les diferents institucions, oferir “les certeses i la seguretat que la ciutadania necessita”, especialment en moments de dificultat.

Així, Rodríguez ha recordat que aquest 2022 va començar amb la crisi sanitària de la COVID en un moment àlgid, una situació complexa a la qual es va sumar en el mes de febrer la invasió d’Ucraïna per part de Rússia i la consegüent crisi inflacionària derivada.

“Ha estat un any complicat, això és innegable”, ha reconegut Rodríguez, alhora que ha remarcat que els socialistes “no hem escatimat cap esforç, amb els escuts socials, perquè les classes mitjanes i treballadores notin el menys possible l’impacte de la guerra i per no deixar enrere a ningú”.

De fet, el portaveu ha recordat que, a hores d’ara, Espanya és el país de la Unió Europea amb la menor inflació, que a les Illes Balears encara és una mica inferior a la mitjana estatal. “Mesures com el topall al gas ens han duit a la reducció de l’impacte de la inflació”.

Rodríguez també ha valorat l’impacte dels respectius escuts socials i la gestió dels governs progressistes a les Illes Balears i a Espanya pel que fa a la recuperació econòmica. “Lideram el creixement, generam més ocupació que ningú i hem viscut plena ocupació gràcies a l’esforç de les administracions per no haver de reconstruir l’economia, sinó només reactivar-la”, ha ressenyat Rodríguez.

El portaveu també ha reconegut el treball del Govern en l’aprovació dels pressupostos de la comunitat autònoma per a 2023. “El govern d’esquerres ha aconseguit vuit pressupostos en vuit exercicis, i sempre en temps i forma, no som a altres comunitats que són exemple per al PP de les Illes Balears, com Madrid, que tan sols ha aprovat un pressupost en quatre anys”.

Així, Rodríguez ha insistit en el fet que “es demostra una vegada més que l’esquerra gestiona millor, donant les respostes necessàries i oferint seguretat i un projecte de futur clar per a les Illes Balears, amb els vuitens pressupostos consecutius, que també són els primers de la pròxima legislatura”.

Per contra, el socialista ha criticat que el PP continuï sense estar a l’altura. “No tenen un projecte clar per a Balears, i llunys de donar solució als problemes, només posa problemes per a cada solució; estan molt enfora d’allò que necessita la ciutadania, una gran desconnexió i una absència de projecte molt evident”, ha conclòs Rodríguez.

Comments are closed