El PSIB-PSOE elogia que la nova llei de ciència “suposarà un punt d’inflexió per avançar cap a la diversificació de l’economia de les Illes Balears”

Pilar Costa ressalta el compromís de la nova llei per dedicar a ciència el 2% dels pressupostos de la Comunitat Autònoma

La portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Pilar Costa, ha celebrat la presentació avui per part de la presidenta del Govern, Francina Armengol, de la nova Llei de Ciència de les Illes Balears, que actualitzarà el text que es va aprovar el 1997.

“La nova llei de Ciència suposarà un punt d’inflexió per avançar cap a un nou model productiu a la nostra Comunitat Autònoma i la diversificació de la nostra economia”, ha destacat Costa.

Així, la socialista ha incidit en el fet que una de les principals mesures que contempla la nova llei és garantir l’estabilitat pressupostària per a recerca, amb el compromís d’incrementar de manera progressiva la inversió en recerca fins a assolir el 2% dels pressupostos de la Comunitat Autònoma.

Costa també ha ressaltat una altra de les “fites” que preveu la nova llei, com és la creació de l’Institut de la Recerca de les Illes Balears, l’objectiu del qual és “captar i retenir talent”. “És un repte per a Balears que els investigadors es vulguin quedar a viure i treballar a les nostres illes”, ha destacat.

La portaveu també ha posat de relleu que el compromís del Govern progressista per impulsar les polítiques de recerca és ferm i ve d’enrere, recordant que els pressupostos per a 2022 invertiran en recerca un 13% que l’any anterior, assolint els 103 milions d’euros, una inversió que ja havia crescut un 50% la passada legislatura.

Comments are closed