Els Socialistes exigeixen al PP que mostri el document que va provocar la caducitat de l’expedient de les mascaretes, segons s’apunta al sumari de la causa que instrueix l’Audiència Nacional.

El Grup Parlamentari Socialista ha exigit que el Govern de Prohens aclareixi alguns dels punts foscos de la seva implicació en la gestió de l’expedient contra l’empresa que va proporcionar 1,4 milions de mascaretes que no es corresponien amb les especificacions inicialment demanades, durant la primera onada de la pandèmia en 2020. El portaveu adjunt Marc Pons ha demanat veure “el document que el passat mes d’octubre va emetre el Govern i que va provocar que caduqués la reclamació de les quantitats pagades” que s’havia iniciat durant la passada legislatura. 

El Govern de les Illes Balears de Marga Prohens no ha estat capaç d’explicar la seva implicació dins la trama que va permetre la caducitat l’expedient que es va iniciar durant la passada legislatura per aconseguir la devolució de part de les quantitats pagades per una partida de mascaretes que no complien amb les especificacions inicialment requerides. Diverses intervencions dels diputats i diputades socialistes s’han dirigit avui a conèixer el contingut del document que avala la caducitat de l’expedient, que està citat en l’auto del jutge de l’Audiència Nacional que instrueix la causa. Un document del passat mes d’octubre, que el mateix sumari reconeix que hauria fixat un termini per a fer caducar la reclamació de les quantitats abonades pel Govern a l’empresa investigada, que hauria acabat el passat mes de gener.   

El portaveu adjunt del GPS, Marc Pons, ha preguntat pel canvi d’actitud del govern de Marga Prohens, que a partir del passat mes d’octubre “deixa de seguir l’expedient de devolució i el deixen caducar tres mesos més tard”. Pons ha instat als membres del Govern a que “mostrin aquesta documentació que decideix la caducitat de l’expedient” per poder saber “a quins acords van arribar amb l’empresa en la reunió del dia 25 d’octubre”.  

La diputada Pilar Costa ha insistit en aquesta qüestió, i ha exigit al Govern que expliqui la participació del “sr. Tellado que sembla que va contactar amb algú del Govern”. Costa també ha denunciat la finalitat “destructora de l’acció política del PP contra Armengol”  

Per la seva banda la diputada Mercedes Garrido ha instat al PP que apliqui el mateix nivell de responsabilitat política envers el cas PP, i ha exigit que s’expliqui la implicació del portaveu de la formació popular al Congrés, “Miguel Tellado i un tal Alberto” tal i com surten citats en el referit auto judicial. Garrido ha puntualitzat que l’Audiència Nacional no ha citat cap dels responsables de la contractació de la partida de mascaretes de la passada legislatura, però que en canvi si que posa en qüestió la caducitat de l’expedient dictat pel govern en la present legislatura. “Això és l’única cosa que l’AN està investigant”, ha afirmat. 

En una nova intervenció dins la sessió de preguntes de control al Govern, el diputat Damià Borràs s’ha referit a que el Govern del PP “són part de la causa que s’investiga” i ha alertat del “muntatge esbiaixat, a partir de fragments seleccionats de l’expedient que vostès intenten construir per fixar el seu relat”.

Comments are closed