El PSIB-PSOE acusa Javier Ureña de mentir i recorda que es va informar a l’actual Executiu de l’expedient de reclamació de les mascaretes

Iago Negueruela ha denunciat que Marga Prohens està posant en perill la reclamació dels 2,68 milions d’euros iniciada pel Govern anterior

El portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Iago Negueruela, ha acusat el director de l’IBSalut, Javier Ureña, de mentir, quan ha assegurat que no es va informar l’actual Executiu de l’expedient de reclamació de les mascaretes.

Segons ha explicat el portaveu socialista, i tal com s’havia informat amb anterioritat, el passat 27 de juny la directora de gestió econòmica i pressuposts de l’anterior IBSalut, abans del traspàs formal de funcions, es va informar el cap de departament de serveis jurídics i a la cap de departament de contractació actuals, sobre l’estat de l’expedient. Cal tenir en compte que són dos càrrecs de subdirecció a tots els efectes, sent funcionaris A1 de lliure designació.

Per això, Negueruela ha advertit que “el PP està nerviós i per això van als mitjans nacionals a dir mentides”.

Negueruela ha defensat que el Partit Socialista ha donat les darreres setmanes un exemple de transparència, explicant cada aspecte de l’expedient a Balears i als mitjans nacionals, mentre que “el que està cercant el PP és desestabilitzar les institucions i atacar al Partit Socialista amb una cacera clara i contundent en la qual s’està mentint per atacar a la tercera autoritat de l’Estat”.

Malgrat tot, el portaveu socialista ha volgut reiterar que “no hi ha una investigació de l’Audiència Nacional respecte el Govern anterior i queda clar que no hi ha el més petit dubte de com es van fer les coses, les quals es van fer bé”.

Per al portaveu socialista, sembla clar que l’expedient probablement ha caducat, i si això és així, vol dir que “Prohens ha posat en risc la possibilitat de recuperar 2,68 milions d’euros de la reclamació iniciada”, tenint en compte que qui compra, qui té ben fet el contracte, qui verifica el material, qui l’emmagatzema en estoc per a ús civil i domiciliari, i qui el guarda per poder reclamar-lo és el Govern anterior.

Així les coses, Negueruela ha reclamat saber “perquè el PP ha deixat caducar l’expedient, perquè no es presenta un document per part de l’Advocacia dient quin és l’estat de l’expedient, i quin procediment seguiran a partir d’ara que l’Audiència Nacional ha negat al Govern poder personar-se en la causa”.

Pel que fa a altres temes d’actualitat, el portaveu ha avançat que el Grup Parlamentari Socialista demanarà al Govern per la seva manca de model turístic, tenint en compte que a la ITB de Berlín “no han plantejat cap novetat”.

Els socialistes també demanaran al Govern perquè Menorca perdrà un Centre Integral de Formació Professional a Es Castell, el qual estava planificat, pel fet que l’actual Executiu considera que no és necessari. “No sabem si respon a la reestructuració pressupostària de la conselleria d’Educació, la qual cada vegada destina més doblers a la segregació, en lloc de destinar-los a millors infraestructures educatives”, ha apuntat Negueruela.

El socialista també ha expressat la seva preocupació pels nomenaments fets al Consell Social de la Llengua Catalana, i ha avançat que el Partit Socialista assistirà a totes les mobilitzacions convocades pel 8 de març pel moviment feminista.

Comments are closed