Rodríguez: “Enfront d’un PP que està tot sol i no se sap què defensa, els socialistes atendrem la majoria social que necessita les institucions al seu costat”

El diputat del PSIB-PSOE al Congrés, Pere Joan Pons, ha defensat els Pressupostos Generals de l’Estat per a 2023, que inclouen la part fiscal del Règim Especial de Balears: “Ens sorprendria que grups parlamentaris s’hi oposassin”

El PSIB-PSOE ha reunit en sessió ordinària la Comissió Executiva, encapçalada per la Secretària General, Francina Armengol, per analitzar la situació política actual i constatar el compromís dels i les socialistes “per estar al costat de la majoria social durant un hivern on es veuran les conseqüències de la inflació”, enfront d’un PP “que està tot sol i que no se sap ben bé què defensa”.

El portaveu del PSIB-PSOE, Alfonso Rodríguez, ha explicat en roda de premsa que la Comissió Executiva ha aprovat dues propostes de resolució, una en defensa de l’aprovació de la part fiscal del Règim Especial de Balears i una segona per posar en valor l’escut social que la presidenta Armengol anuncià la setmana passa al Debat de Política General.

Respecte de la part fiscal del REB, Rodríguez ha ressaltat que es tracta d’una “boníssima notícia i una fita col·lectiva de la societat balear que s’ha aconseguit gràcies al lideratge de la presidenta Armengol”, i ha recordat que estalviarà més de 200 milions d’euros a 118.000 empreses i autònomes de les Illes Balears.

“Aquest Règim Fiscal significa un esforç important del Govern d’Espanya per reconèixer una realitat peculiar de les Illes Balears que impacta de manera directa en l’economia de la nostra Comunitat Autònoma”, ha insistit el portaveu, recordant que ha “suscitat l’acord social i l’alegria de tothom”. En aquest punt, Rodríguez ha lamentat que el PP hagi canviat de paper i que ara cerqui excuses “per oposar-se a aquest acord social unànime i votar-hi en contra”.

La Comissió Executiva ha aprovat una segona proposta de resolució relacionada amb l’escut social de 25 mesures per valor de 200 milions d’euros que el Govern de les Illes Balears posarà en marxa “per protegir a qui més ho necessiti en un hivern on es veuran les conseqüències de la inflació”.

“De nou, el Govern i la presidenta Armengol miren cap a les persones que, per mor de causes externes, patiran aquest hivern i necessiten l’ajuda de les institucions”, ha posat de relleu el socialista.

Rodríguez també ha criticat el PP per “titllar les mesures, de manera demagògica, com a economia subsidiària quan van dirigides a les famílies” i ha recordat que, fa un any, també es va ajudar a les empreses a sortir de la crisi, amb ajudes que l’oposició va aplaudir. “Al PP mai no li sembla bé que hi pugui haver mesures per ajudar les persones a tenir una vida digna”.

“Ens sorprendria que algú votàs en contra dels Pressupostos de l’Estat”

Per la seva banda, el diputat del PSIB-PSOE al Congrés, Pere Joan Pons, ha valorat molt positivament l’inici de la tramitació parlamentària dels Pressupostos Generals de l’Estat per a 2023, per als quals ha demanat suport a tots els grups amb representació parlamentària.

“Seria sorprenent que hi hagués partits que s’oposassin a uns Pressupostos Generals de l’Estat que integren la part fiscal del Règim Especial de les Illes Balears”, ha insistit Pons, demanant explícitament al PP “una posició clara respecte de l’aprovació d’uns comptes que són més necessaris que mai”.

Així, Pons ha dit que els governs progressistes d’Espanya i de les Illes Balears estan alineats amb comptes que són “molt positius per al conjunt del país i contundents per fer front a l’hivern”.

En aquest sentit, el socialista ha remarcat que es tracta dels pressupostos estatals que enviaran “més recursos que mai a les Illes Balears, amb gairebé 4.000 milions d’euros, xifra que representa un 54% més que en l’època del PP de Mariano Rajoy”.

De fet, Pons ha confirmat que “aquests pressupostos ens situen per damunt la mitjana en inversió estatal” i ha recordat que, a més de la part fiscal del REB, inclouen vint milions d’euros per iniciar la construcció del tramvia de la badia de Palma.

Comments are closed