Alícia Homs (PSIB-PSOE) lidera el gir social del Parlament europeu: “S’ha acabat l’explotació laboral als joves”

El Parlament Europeu ha aprovat avui a la Comissió d’Ocupació i Afers socials l’informe liderat per l’eurodiputada socialista Alícia Homs que aprova les directrius d’ocupació que han de seguir els estats membres els propers anys.

El Parlament Europeu ha aprovat avui a la Comissió d’Ocupació i Afers socials l’informe liderat per l’eurodiputada socialista Alícia Homs que aprova les directrius d’ocupació que han de seguir els estats membres els propers anys.

L’eurodiputada socialista, Alícia Homs, que ha dirigit les negociacions, s’ha centrat en la necessitat d’assegurar que totes les persones joves tinguin autonomia econòmica i condicions laborals dignes, la creació d’un paquet Europeu de Resiliència social. Així mateix, ha exigit l’aprovació d’una Directiva de Renda mínima o l’accés universal a uns sistemes de salut i cures de qualitat.

Les directrius tenen l’objectiu de pal·liar l’impacte de la pandèmia de la Covid 19, de la Guerra d’Ucraïna i de l’increment del cost de vida mitjançant polítiques “inclusives, democràtiques i pensades en el benefici de la ciutadania”, explica Homs. L’eurodiputada balear s’ha assegurat en aquest informe que els estats membres defensin els drets laborals de les i els més joves desenvolupant un marc legal que permeti pràctiques amb una remuneració justa, condicions laborals dignes i accés al sistema de seguretat social.

També ha demanat finançament addicional per a la Garantia Infantil Europea amb la finalitat de donar suport també als nens i nenes ucraïnesos. Més de 20.000 milions d’euros per a assegurar-los educació i cura infantil, educació i activitats extraescolars, assistència sanitària, habitatge adequat i una alimentació saludable.

Homs també ha insistit incorporar una aposta per “una fiscalitat justa i progressiva” que activi mesures com les rentes mínimes a tots els Estats Membre o garantir l’accés universal al sistema de salut i de cures de qualitat. “Hem vist com, tant el govern d’Espanya com el de les Illes Balears, defensen els interessos de la classe mitjana i treballadora, i volem que Europa també estigui al costat de qui més ho necessita”, assenyala Homs.

Mentre la dreta vol tornar a l’austeritat i desmantellar l’Estat social, Homs ha reiterat que se segueixi apostant per a garantir l’accés universal a uns sistemes de salut i cures de qualitat, un sistema de rendes mínimes que no deixi a ningú enrere i una fiscalitat justa i progressiva perquè la Unió Europea sigui sent sinònim de benestar.

L’informe també recull altres estratègies que apliquen a la bretxa de gènere i la situació de les persones cuidadores, la dimensió regional amb mencions específiques sobre els reptes de les illes europees, el reforç del paper dels agents socials i la negociació col·lectiva i el teletreball i les mesures sobre intel·ligència artificial en el món laboral. El ple del Parlament Europeu votarà les conclusions de l’informe la propera setmana.

Comments are closed