El PSIB-PSOE ressalta la importància d’aprovar el sostre de despesa no financera per continuar reforçant les polítiques públiques que lluiten contra la inflació i defensen la classe mitjana i treballadora

Silvia Cano: “El PP vota en contra de tot, absolutament de totes les polítiques en favor de les famílies i les classes mitjanes i treballadores, però continuen defensant el mateix de sempre votant en contra, per exemple, de l’impost solidari a les banques i elèctriques”

La portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Pilar Costa, i la portaveu adjunta del Grup Parlamentari Socialista, Silvia Cano, han valorat els temes que es debatran al Ple del Parlament, en el qual, es produirà la compareixença de la consellera d’Hisenda i Relacions Exteriors, Rosario Sánchez que presentarà el límit màxim de despesa no financera per al 2023.

D’aquesta manera, Costa ha expressat que “les Illes Balears assoliran el seu major sostre de despesa no financera que estarà destinat a polítiques per estar al costat de la gent, al costat de la classe mitjana i treballadora que, ara més que mai, necessiten polítiques progressistes”.

També, la portaveu ha exposat que “aquest dimarts s’iniciarà la tramitació dels que seran els vuitens pressuposts de la comunitat autònoma presidits per Francina Armengol que és una presidenta que ha aconseguit dur endavant amb diàleg, consens i compromís 7 comptes de la comunitat autònoma amb temps i forma”.

“A més, al Debat de Política General, la presidenta va anunciar un paquet de 25 mesures que tenen un impacte de 200 milions d’euros en ajudes directes i crèdits que beneficiaran a un total del 80% de la població de les Illes Balears”, ha afegit Pilar Costa.

La portaveu del Grup Parlamentari Socialista ha recordat que “també el president del Govern d’Espanya, Pedro Sánchez, va anunciar la incorporació del règim fiscal als pressuposts generals de l’Estat” i, per tant, es completa la darrera pota que faltava del Règim Especial de Balears amb la part fiscal que beneficiarà prop de 120.000 empreses i autònoms de Balears”.

Per acabar, Costa ha dit que “en el Grup Parlamentari Socialista tenim molta curiositat per saber què votarà el PP pel que fa al sostre de despesa no financera, perquè aquest partit s’omple la boca amb eslògans, però el que realment compta són les accions, i per això esperam trobar al ple a un Partit Popular centrat a ajudar a les famílies i a la gent més vulnerable d’aquesta terra”.

Propostes de resolució fruit del Debat de Política General

El pròxim ple del Parlament també debatrà les propostes de resolució dels grups parlamentaris fruit del Debat de Política General. Al Grup Parlamentari Socialista li correspon un total de quaranta-vuit propostes de resolució, que se centraran, principalment, en els avenços en matèria d’ocupació, reactivació de l’economia i millora de les condicions laborals.

Relacionat amb això, Silvia Cano, la portaveu adjunta del Grup Parlamentari Socialista ha expressat que “una setmana més, tornarem a veure dos models profundament dferents que són el del Partit Popular i el del Partit Socialista que no tenen res a veure un amb l’altre, i tant de bo que és així”.

“El PP vota en contra de tot, absolutament de totes les polítiques en favor de les famílies i les classes mitjanes i treballadores, però continuen defensant el mateix de sempre votant en contra, per exemple, de l’impost solidari a les banques i elèctriques”, ha afegit Cano.

Així mateix, per acabar, la portaveu adjunta del Grup Parlamentari Socialista,  ha recordat que “la llista de noes del Partit Popular a les ajudes a les famílies és molt llarga”, per exemple, Cano ha mencionat que “votaren en contra de la pujada del 15% d’IMV, la pujada del salari mínim, la revalorització de les pensions, les bonifacions del transport públic, la rebaixa de l’IVA de la llum i el gas, els 855 milions d’euros en ajudes directes a empreses i autònoms de Balears, i a la reforma laboral que ha fet que molta gent d’aquestes illes passi a tenir un contracte fix”.

Comments are closed