Cano: “El sostre de despesa per a 2023 demostra la sensibilitat del govern progressista per estar al costat de les persones en moments de dificultat”

La portaveu adjunta del Grup Parlamentari Socialista ha criticat el PP per preparar el terreny, recular del seu posicionament inicial sobre el REB i “tornar a votar en contra dels interessos de les Illes Balears”

La portaveu adjunta del Grup Parlamentari Socialista, Sílvia Cano, ha valorat molt positivament el sostre de despesa no financera del Govern de les Illes Balears per als pressupostos de 2023, que ahir va aprovar el Consell de Govern i que dimarts centrarà el ple del Parlament, iniciant així la tramitació dels que seran els vuitens pressupostos del govern presidit per Francina Armengol.

Es tracta de quasi sis mil milions d’euros, un 15% més de recursos que l’any passat, i que demostren “la sensibilitat del govern progressista per estar al costat de les persones en un moment que serà de gran dificultat”, referint-se als mesos de tardor i hivern.

Així, Cano ha ressaltat que l’executiu autonòmic “redoblarà els esforços per continuar desplegant l’escut social”, el qual la socialista ha recordat que es va posar en marxa durant la pandèmia.

La socialista també ha incidit en el fet que aquest escut social, de vint-i-cinc mesures i un impacte de 200 milions d’euros en ajudes directes i crèdits, beneficiarà les classes mitjanes i treballadores i també els col·lectius més vulnerables, que representen més del 80% de la població de les Illes Balears.

A més, a més, la portaveu adjunta ha destacat que es tracta del paquet autonòmic més gran anunciat fins ara. “Estam reforçant l’escut social com no ho està fent cap altra Comunitat Autònoma”, ha insistit.

PGE: més recursos que mai de l’Estat per a les Illes Balears

Cano també ha aplaudit la “sensibilitat del Govern de l’Estat amb les Illes Balears” per enviar “més recursos que mai” a través dels Pressupostos Generals de l’Estat, que el Consell de Ministres va aprovar aquest dimarts i que en breu també arribaran al Congrés dels Diputats per a la seva tramitació.

Seran prop de 4.000 milions d’euros i inclouen, per primera vegada, les mesures fiscals del Règim Especial de les Illes Balears i que beneficiaran prop de 120.000 empreses i autònoms de la nostra Comunitat Autònoma. A més, a més, contemplen, entre altres inversions, una partida de 20 milions d’euros per al tramvia de la badia de Palma.

“El PP prepara el terreny per no donar suport al règim fiscal”

Cano també ha mostrat la seva preocupació perquè el PP no hagi estat clar respecte del suport a la part fiscal del REB. “Hem vist com el PP comença a preparar el terreny per poder desmarcar-se; comencen a recular en el seu posicionament inicial”, ha denunciat Cano.

“Estam massa acostumats a escoltar el PP demanant coses, però també a que, a l’hora de pitjar el botó, la senyora Prohens sempre voti en contra dels interessos de la nostra Comunitat Autònoma, de les famílies i dels treballadors i treballadores”, ha emfasitzat la socialista, qui els ha recordat que “ara és un bon moment per donar suport a milers d’empreses i autònoms”.

Propostes de resolució fruit del Debat de Política General

El pròxim ple del Parlament també debatrà les propostes de resolució dels grups parlamentaris fruit del Debat de Política General. Al Grup Parlamentari Socialista li correspon un total de quaranta-vuit propostes de resolució, que se centraran, principalment, en els avenços en matèria d’ocupació, reactivació de l’economia i millora de les condicions laborals.

Relacionat amb això, Cano ha expressat el suport dels socialistes a les reivindicacions de millores salarials dels sindicats en els convenis col·lectius i ha demanat al PP que es posicioni “respecte d’aquestes importants reivindicacions dels treballadors”.

Així mateix, altres temes que centraran les propostes de resolució són el compromís del Govern amb les persones, l’enfortiment de l’Estat del Benestar, l’escut social i la igualtat d’oportunitat o els grans reptes ambientals, feministes o relatiu a la insularitat

Comments are closed