El PSIB-PSOE es referma com “el partit de les classes mitjanes i treballadores” i el que té més capacitat per “transformar la societat”

La portaveu del Grup Parlamentari Socialista ha ressaltat que “les Balears enceten una nova etapa política i econòmica amb l’aprovació de la part fiscal del REB i el pla de xoc de 25 mesures per a les famílies del Govern”

La portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Pilar Costa, ha expressat que, després del Debat de Política General de 2022, el Partit Socialista “es referma com el partit de les classes mitjanes i treballadores” i ha agraït la presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, que continuï “amb la lluita per a la qual va néixer el PSOE, fa 143 anys, per estar al costat dels treballadors i, per, amb cada mesura, transformar la nostra societat”.

Unes declaracions que ha fet Costa durant el debat on ha posat en valor les mesures anunciades per la presidenta del Govern, ja que “les Illes Balears enceten una nova etapa política i econòmica amb la l’aprovació de la part fiscal del REB i el pla de xoc de 25 mesures per a la classe mitjana i treballadora”. “Són 25 mesures que mobilitzaran 200 milions d’euros, 150 dels quals seran en ajudes directes, de suport a les famílies i que arribarà al 80% de la població”, ha incidit.

Així mateix, la portaveu del Grup Socialista al Parlament ha recordat que “la presidenta va fer un discurs de present i de futur, amb mesures de resposta immediata, però , també, per a les Illes que estan per arribar i desitjam”.  Costa ha valorat positivament les mesures anunciades com el tren de Llevant, el tramvia de Palma, els avals del 20% per a la compra del primer habitatge o les mesures fiscals que “demostren que el Govern està al costat de la gent”.

Costa ha subratllat que “els i les socialistes governam per fer de les Illes Balears un lloc millor per viure, amb més justícia social i amb més oportunitats i, per això, a les illes no s’abaixaran els impostos als que més tenen perquè no ens sembla just que el 99% de la població pagui l’1%”, i hi ha afegit que “a Balears posarem l’1% al servei del 99% de la població”.

La socialista ha posat en valor que “amb la part fiscal es completa el cercle del Règim Especial de les Illes Balears, el que vàrem començar a traçar ara fa més de 5 anys, amb partits polítics i amb les entitats socials més representatives de les Illes”. “I que el febrer de 2019 es va fer realitat gràcies al compromís del govern de Pedro Sánchez i el lideratge de la presidenta Armengol”, ha dit.

A més a més, Costa ha exposat que “a els i les socialistes mantenim intacte el nostre compromís amb aquesta terra, un compromís que ens va dur el 2015 a capgirar el nefats model que ens havia deixat el PP i a recuperar els serveis públics”, i hi ha afegit que “el 2019 ens van revalidar la seva confiança, uns quatre anys que hem sabut gestionar la resposta social més gran de la nostra història amb polítiques ens permetin seguir transformat la realitat de les nostres illes”.

El Partit Popular ha quedat sense paraules i en ‘shock’

Costa ha incidit que “les mesures anunciades per Armengol seran possibles, gràcies a una política fiscal progressiva i justa que fugi del populisme i de la fórmula màgica de la dreta d’abaixar els imposts i desmantellar l’Estat del Benestar”. “No han vist el que ha passat al Regne Unit fa 48 hores? La primera Ministra, Liz Truss, ha hagut de fer marxa enrere desprès que el seu anunci de baixada generalitzada d’impostos provoqués l’enfonsament de la lliura”, ha expressat la portaveu.

“El PP no ha dit ni una paraula sobre que a la fi tinguem REB fiscal? Però és que tampoc no han dit ni una sola paraula sobre les mesures anunciades per la presidenta, ni paraula de les noves beques menjador; ni paraula de l’ajuda de 600€ per als aturats aquest hivern; ni paraula de les ajudes a les famílies per a les activitats extraescolars…”. “En definitiva, el PP s’ha quedat sense paraules, però el que és pitjor: s’han quedat sense projecte”, ha sentenciat Costa.

Finalment, Costa ha ressaltat que “el PP pot reconèixer que el discurs d’ahir de la presidenta els va deixar ‘KO’, poden reconèixer que no s’esperaven aquest paquet de mesures o que no hi ha ni una sola mesura que els desagradi”. “Entenem que ara mateix el PP estigui descol·locat, desnortat, i la barroera intervenció del seu portaveu n’és una mostra clara, només parlen de baixar impostos com únic ‘mantra’; mentre que nosaltres treballam amb els agents econòmics i socials per dur endavant mesures de calat per a la ciutadania d’aquesta terra”, ha conclòs.

Comments are closed