Costa: “La presidenta Armengol ha fet una intervenció extraordinària que dona resposta a les necessitats de la ciutadania i amb mesures que afecten el 80% de la població”

La portaveu parlamentària socialista, Pilar Costa, ha demanat als grups de l’oposició que diguin “una sola de les mesures anunciades avui amb la qual estiguin en desacord”

La portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Pilar Costa, ha qualificat “d’extraordinari” el discurs de la presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, en el marc del Debat de Política General de 2022, ressaltant que “dona resposta a les necessitats de la ciutadania amb mesures que afecten el 80% de la població”.

“Ha estat un discurs extraordinari en majúscules, pel coneixement que ha demostrat la presidenta del coneixement que té d’aquestes illes”, ha destacat Costa, incidint en el fet que s’ha tractat d’un discurs “de present i de futur, amb anuncis realistes i que s’executaran de forma immediata”.

La socialista també ha valorat que la presidenta del Govern hagi anunciat que mantindrà els impostos a les rendes altes amb l’objectiu de poder mantenir a llarg termini l’Estat del Benestar. “Ha fet una cirurgia de les mesures, per ajudar a les persones o els col·lectius que ho necessitin”, ha asseverat.

“El PP ha quedat KO amb el discurs de la presidenta”

Costa també ha valorat les reaccions de l’oposició al discurs de la presidenta, als quals ha demanat que diguin “amb quina de les mesures anunciades no estan d’acord”. “Sembla que a algun partit se li escapa la situació de dificultat i d’inflació que estam vivint i viurem a l’hivern, fet que fa que sigui ara el moment de prendre aquestes decisions”.

En aquest sentit, la portaveu també ha apuntat que l’oposició “haurà de refer molt ràpid el discurs per a demà, perquè s’han quedat sense arguments”. “Tot el que s’ha dit han estat argumentaris preparats abans d’haver escoltat el discurs de la presidenta”, ha alertat la portaveu socialista, emfasitzant que “el PP ha quedat KO”.

“Tornen a dir, una vegada més, que proposen abaixar impostos, però si no s’adapten a la realitat veim coses com el que acaba de passar al Regne Unit”, ha lamentat Costa, en referència a la retirada de les mesures anunciades per abaixar els impostos a les rendes altes.

També, Costa ha recordat que ahir mateix el responsable d’economia del Partit Popular estatal va apuntar que “ja no proposen abaixar impostos, sinó que aquests no es pugin”. Respecte d’això, Costa ha demanat al PP que “aclareixi al seu discurs”.

Finalment, la portaveu socialista ha ressaltat la importància que avui el Consell de Ministres hagi aprovat el Projecte de Llei de Pressupostos Generals de l’Estat per a 2023, els quals inclouen la part fiscal del Règim Especial de les Illes Balears que ahir anuncià el president del Govern d’Espanya, Pedro Sánchez, en la seva visita a Mallorca.

Comments are closed