El PSIB-PSOE realça que les escoles són espais segurs gràcies al compliment dels protocols sanitaris i la implicació de tota la comunitat educativa

El diputat socialista Carles Bona ha criticat “el renou interessat” del PP, posant en dubte l’obertura dels centres a l’inici de curs, quan “l’evidència científica avalava obrir”, mesura que s’ha demostrat del tot encertada

El Grup Parlamentari Socialista ha defensat, durant la compareixença del conseller d’Educació i Formació Professional, Martí March, davant el ple del Parlament per valorar el primer trimestre del curs, que les escoles hagin estat des de l’inici del curs i continuïn essent espais segurs gràcies al compliment dels protocols sanitaris i la implicació de tota la comunitat educativa.

Així ho palesen les dades epidemiològiques actuals, segons les quals aquesta és la segona setmana consecutiva sense positius entre el professorat i la primera sense cap contagi en els estudis de contacte realitzats als centres.

Aquesta seguretat sanitària a les escoles “no és màgia, sinó fruit de molta feina”, ha constatat el diputat socialista Carles Bona, qui ha destacat “el lideratge de la conselleria d’Educació” iniciant la planificació del curs el juny i de manera conjunta amb la conselleria de Salut i la comunitat educativa.

Al mateix temps, Bona ha criticat el “renou interessat” del PP, que va arribar a posar en qüestió la idoneïtat de l’inici de les classes apel·lant a la situació epidemiològica, quan “l’evidència científica avalava obrir”. A parer del diputat, va ser “una irresponsabilitat majúscula transmetre por a les famílies”, perquè el fet que els nins tenguin por a anar a l’escola “suposaria el fracàs absolut del sistema”.

Pel que fa a les mesures concretes de la conselleria per assegurar la seguretat sanitària a les escoles, Bona ha destacat els 1,2 milions d’euros per a la compra de mesuradors de la qualitat de l’aire per a centres públics i concertats i els 2,5 milions d’euros en equips de protecció individual.

D’altra banda, el socialista ha incidit en les passes fetes per la Conselleria per assegurar la continuïtat a les classes i la inclusió educativa, amb més de 4 milions d’euros per als programes de reforç i de docents especialistes i amb una borsa per a substitucions de baixes provocades per la COVID-19, una mesura ha funcionat “de forma ràpida i eficient”.

Respecte d’això, el diputat ha posat en valor “la inversió en educació sostinguda des del 2015, que no s’ha aturat tot i la pandèmia”, recordant que el Govern presidit Francina Armengol ha dedicat a les polítiques educatives “més pressupost que mai, amb nous i estabilitzats professors, més i millors infraestructures i una clara aposta per la digitalització”.

Finalment, Bona ha agraït a tota la comunitat educativa la seva implicació, capacitat d’adaptació i el paper “clau” que ha desenvolupat per garantir el dret a l’educació dels infants de les Illes Balears.

Comments are closed