Sílvia Cano: “De la mateixa manera que la pandèmia no ha aturat el masclisme, no aturarà el feminisme”

La portaveu adjunta dels socialistes al Parlament també ha demanat a Company que “no fiqui por a la ciutadania ni menteixi” amb la qüestió de l’habitatge, perquè la mesura només afecta pisos buits de grans tenidors

La portaveu adjunta del Grup Parlamentari Socialista, Sílvia Cano, ha defensat la “lluita feminista i les conviccions i els valors socialistes” en aquest 8 de març marcat per una pandèmia que ha afectat especialment les dones. “Les dones sempre són les més perjudicades en èpoques de crisi”, ha asseverat Cano, exposant que moltes víctimes de violència de gènere s’han vist obligades a conviure amb els agressors, però també alertant que les conseqüències de la pandèmia estan copejant més durament les dones.

Enfront d’això, Cano ha destacat el reforç dels serveis d’atenció i acompanyament a les víctimes, els ERTO i les prestacions, el tancament dels prostíbuls, l’impuls de programes pioners com el SOIB Dona, les ajudes a emprenedores o l’ampliació de la Renda Social.

Tot i això, la socialista ha recordat que encara hi ha dones que pateixen greus desigualtats pel simple fet de ser dones. En aquest sentit, ha deixat clar que “si la pandèmia no ha aturat el masclisme, no aturarà el feminisme”, i és per això que els socialistes seguiran lluitant pels drets conquerits sense deixar avançar la ultradreta, “disposta a fer-nos tornar molt enrere”, ha denunciat.

De fet, com cada any, des del Grup Parlamentari Socialista s’ha impulsat una declaració institucional a la cambra autonòmica, però el vet de la ultradreta impossibilitarà la seva lectura. No obstant això, la resta de forces han acordat llegir un manifest abans que comenci el ple.

En darrer terme, Cano ha fet una crida a la responsabilitat en aquest 8M “per no regalar cap espai al virus”, però sí que ha demanat “a tothom” que expressi les seves reivindicacions a les xarxes socials i de manera segura.

Respecte de les activitats convocades, els socialistes assistiran de forma testimonial a la concentració del Moviment Feminista per “expressar el nostre suport a la lluita feminista”. I, d’altra banda, el PSIB-PSOE organitzarà un acte virtual el 17 de març per recuperar la memòria de les dones socialistes en democràcia.

Finalment, la també secretària d’Igualtat del PSIB-PSOE ha agraït la tasca a les “imprescindibles” professionals de tots els sectors que “han donat la cara durant la pandèmia i s’han deixat la pell per superar una situació dificilíssima” i també a les entitats feministes, “que continuen la lluita malgrat les dificultats sobrevingudes i els intents de la ultradreta de desmantellar els drets conquerits”.

Compareixença del conseller d’Educació i FP, Martí March

Pel que fa al ple de demà, destaca la compareixença a petició pròpia del conseller d’Educació i Formació Professional, Martí March, per explicar el desenvolupament del primer trimestre del curs. El diputat Carles Bona ha destacat que les escoles són espais segurs i que, malgrat tot, el sistema educatiu ha resistit amb una cerca normalitat les distintes onades del virus.

El diputat, en aquest sentit, ha posat en valor la tasca prèvia d’enfortiment de l’educació per part del Govern des de 2015. “No és el mateix afrontar una pandèmia sense recursos que fer-ho amb més pressupost mai, amb nous professors, amb més i millors infraestructures educatives i amb una clara aposta per la digitalització”, ha emfasitzat.

D’igual manera, el diputat ha realçat “la bona planificació del Govern”, però també “la magnífica tasca” de tota la comunitat educativa, a qui ha agraït “la capacitat d’adaptar-se a unes circumstàncies que no havíem viscut mai”.

Bona també ha denunciat el silenci del PP respecte de la bona situació sanitària als centres, precisament ara que presenten les millors dades d’incidència des de l’inici del curs. “Ens sorprèn que fa uns mesos parlaven d’improvisació i caos, ara callen; això demostra una vegada més que per al PP com pitjor, millor”.

Aquest silenci també contrasta amb la petició que va fer Company de posposar l’inici de les classes, “demostrant la poca confiança en la comunitat educativa i en la planificació del Govern”, ha recordat Bona.

Política d’habitatge i prohibició definitiva de prospeccions petrolieres

Un altre dels temes que centraran el ple de demà seran les polítiques d’habitatge del Govern, una “mesura valenta, pionera i que pretén facilitar l’accés a l’habitatge en un moment de necessitat”, ha recalcat Cano.

Per a la portaveu adjunta, la pregunta que el PP farà en la sessió de control de demà a la presidenta Armengol sobre aquesta qüestió, “serà una bona oportunitat perquè Company exposi quins interessos defensa”.

Respecte d’això, Cano s’ha avançat a sol·licitar a Company “que deixi estar Veneçuela i els arguments que res tenen a veure amb aquesta mesura i, sobretot, que no fiqui por a la ciutadania ni menteixi”, perquè la mesura només afecta els pisos de fons voltor i bancs que fa dos anys o més que estan buits i als quals, a més, el Govern paga per la cessió d’ús.

Finalment, la socialista ha destacat el debat de la presa en consideració en el Congrés dels diputats de dues lleis que emanen del Parlament, entre les quals destaca la prohibició de les prospeccions petrolieres a la mar balear. “Esperam el vot a favor de tots els grups perquè és una llei que dóna resposta a una important reivindicació de les nostres illes”, ha dit.

Comments are closed