El PSIB-PSOE ressalta que, amb l’escut social aprovat avui al Parlament, el Govern demostra que “farà el que faci falta” per protegir a qui ho necessiti

El ple de la cambra autonòmica ha aprovat el Decret llei 9/2022 de mesures urgents per compensar la inflació a les Illes Balears sense cap vot en contra

El Grup Parlamentari Socialista ha votat a favor, avui al ple del Parlament, de la convalidació del Decret llei 9/2022, de 7 de novembre, de mesures urgents per compensar la inflació a les Illes Balears, un paquet amb vint-i-cinc mesures per valor de 200 milions d’euros per protegir les famílies, la classe treballadora, els autònoms i empreses i les persones més vulnerables.

El diputat socialista encarregat de defensar el Decret llei ha estat Carles Bona, qui ha ressaltat que amb aquest paquet de mesures ha quedat patent que l’executiu autonòmic “farà el que faci falta” per protegir a tothom que ho necessiti, en unes circumstàncies “d’inflació mundial per circumstàncies extraordinàries, com una pandèmia global i una guerra a Europa”.

“Aquest Decret llei -el segon que el Govern aprova per combatre les conseqüències de la guerra- vol seguir protegint els treballadors i treballadores de les Illes”, ha recordat Bona, explicant que una de les mesures d’aquest escut social és una prestació complementària durant els mesos d’hivern.

El socialista també ha recordat que, entre altres mesures, el Decret llei preveu ajudes a hipoteques amb interès variable o l’aval a les hipoteques per facilitar la compra de primer habitatge, només per citar-ne dues.

Bona ha insistit en la necessitat que les administracions “gestionin les conseqüències socioeconòmiques de la inflació amb maneres socialment desitjables”, i no amb “mesures monetàries com la pujada dels tipus d’interès”.

En aquest sentit, ha realçat també les mesures posades en marxa pel Govern d’Espanya, com el topall al preu del gas, una mesura “molt efectiva, que alguns varen qualificar de ‘timó ibèric’, que està funcionant tan bé que tot Europa està transitant cap aquest model”.

Finalment, Bona ha recordat que continua essent necessari un acord entre els agents socials sobre l’evolució dels marges empresarials i dels salaris que permeti repartir d’una manera justa i raonable l’increment dels costs. Així, el socialista ha exposat que “els sous han de poder créixer de forma raonable i, a mesura que davalli la inflació, recuperar part del poder adquisitiu perdut”.

Comments are closed