El PSIB-PSOE critica “l’obsessió” del PP per traslladar al Parlament de les Illes Balears debats estatals que no afecten directament la vida dels illencs

El PP ha demanat en Junta de Portaveus un canvi en l’ordre del dia del pròxim ple perquè es debati una Proposició No de Llei sobre el delicte de sedició

La portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Pilar Costa, ha criticat que el PP prefereixi traslladar a la cambra autonòmica debats de caràcter estatal que no pas propostes en defensa dels interessos dels ciutadans de les Illes Balears.

“El PP té una obsessió en dur al Parlament iniciatives estatals en lloc de defensar temes que afectin directament les Illes Balears”, ha exposat Costa, en referència a la petició del PP en Junta de Portaveus de fer un canvi d’última hora i incloure en l’ordre del dia del pròxim ple una iniciativa centrada en la reforma del delicte de sedició al Codi Penal.

En aquest sentit, la socialista ha lamentat que el principal partit de l’oposició es torni a posar de perfil amb aspectes cabdals que sí que afecten la vida dels ciutadans i ciutadanes de les Illes Balears, com són els Pressupostos Generals de l’Estat per a 2023, que s’estan votant aquests dies al Congrés dels Diputats.

“Feim una crida al PP perquè voti a favor de les majors inversions de l’Estat per a les Illes; mai no havíem vist quantitats tan elevades en inversions per a les nostres Illes, i això mereix el vot afirmatiu de tots els partits”, ha defensat Costa.

Respecte d’això, la portaveu ha recordat que els comptes públics estatals inclouen, per primera vegada, la part fiscal del Règim Especial de les Illes Balears i, un any més, el factor d’insularitat, entre moltes altres inversions, com el tramvia i la depuradora de Palma, la gratuïtat del transport públic terrestre per a totes les Illes o 20 milions d’euros en infraestructures.

Finalment, la portaveu ha anunciat que els socialistes votaran a favor de la presa en consideració de la proposició de llei presentada per la Comissió promotora de benestar per a les generacions presents i futurs de les Illes Balears.

“Compartim la filosofia del contingut, amb una visió transversal de la sostenibilitat”, ha explicat Costa, qui també ha anunciat que el seu grup treballarà esmenes amb la resta de grups parlamentaris amb l’objectiu de millorar la iniciativa i perquè compti amb el màxim consens possible.

Comments are closed