Francina Armengol: “Amb ganes, amb passió i amb orgull, anam a per la tercera”

El PSIB-PSOE ha tancat el seu 14è Congrés renovant els seus òrgans de direcció i el projecte polític defensant que “som el partit del país i de les quatre illes”

Armengol ha anunciat que els socialistes compartiran el seu projecte amb tota la societat amb una conferència oberta l’any que ve “per fer el programa de les Illes Balears”

El PSIB-PSOE ha clausurat el seu 14è Congrés amb l’elecció i proclamació dels nous òrgans de direcció de la formació, com són la Comissió Executiva, aprovada amb el 83% de vots a favor, els membres del Comitè Federal del PSOE, amb un 84% de vots a favor, la Comissió d’Ètica i Garanties, amb el 86% dels vots a favor i el Consell Polític, amb el 82% dels vots a favor.

La secretària general del PSIB-PSOE, Francina Armengol, ha resumit el Congrés com a una trobada “de felicitat, unitat, il·lusió, força i debat en el qual hi hem posat el millor de nosaltres mateixos, traient un bon projecte de país”. A més a més, ha avançat que “amb ganes, amb passió i amb orgull, anam a per la tercera”.

Armengol ha agraït a l’Executiva sortint que s’hagi deixat la pell “per treure la nostra comunitat autònoma endavant” i ha expressat el seu agraïment a la nova direcció, amb “homes i dones valents, amb preparació, amb fortalesa i sobretot amb valors”.

Una direcció que hereta “la responsabilitat d’un partit que sempre ha estat a l’altura de les circumstàncies i que va néixer per defensar els drets dels més febles, els drets dels treballadors i les treballadores, la solidaritat i la justícia social, aquests són els valors que necessita la societat 142 anys després”, ha apuntat Armengol.

La secretària general ha recordat com fa 10 anys va ser elegida en el càrrec, assegurant que “encara tenc la mateixa força” i explicant com “vam agafar un partit amb dificultats, hem treballat junts per fer un canvi enorme i en aquests moments el PSIB-PSOE és el partit de les Illes Balears, el partit que conforta la societat de la nostra comunitat autònoma”.

Com a exemple, Armengol ha especificat que “la crisi del 2008 van ser 10 anys de desigualtats i inequitats, amb la dreta governant amb més acomiadaments que mai i sense prestacions, amb negocis tancats, apujant imposts a la classe mitjana i treballadora i sense el suport del Govern d’Espanya; mentre que ara tenim els recursos i el suport de l’Estat, amb l’escut social més gran de la història, amb 855 milions d’euros que ja han cobrat totes les empreses i sabent que encara hi ha dificultats i que molta gent ho passa malament”.

Pel que fa al projecte socialista, Armengol ha detallat que “hem dibuixat una vegada més les illes que volem de cara a 10 o 20 anys, perquè els socialistes ens avançam en el temps i planificam el que vendrà per aconseguir una terra d’oportunitats per a tots i totes, perquè som el partit del país i de les quatre illes”. Un projecte que, ha anunciat, vol compartir amb la societat de totes les illes, per la qual cosa “farem una conferència oberta a final del 2022 o principi del 2023 per fer el programa de les Illes Balears per als pròxims 20 anys, ho farem junts una vegada més”.

En concret, la secretària general del PSIB-PSOE ha destacat que “serem els primers que produirem hidrogen verd a tot l’Estat espanyol i a tot el sud d’Europa, aviat les illes tendran la Llei de la Ciència tan desitjada i amb els pressuposts del 2022 tendrem la major dotació per a estendre l’etapa educativa 0-3 anys, passant a tenir 2.400 places”.

A més a més, Armengol ha recordat que “per primera vegada tenim un pressupost que supera els 2.000 milions d’euros per a salut i conservam les plantilles sanitàries, no com es fa a Andalusia”.

Finalment, la secretària general ha emfasitzat que “en aquestes illes només es fa habitatge públic quan governam els socialistes, amb més de 1.000 en construcció” i que “som el partit feminista per excel·lència, defensant que som abolicionistes amb la prostitució”.

Per part seva, el secretari d’Organització del PSOE, Santos Cerdán, ha defensat que “si un partit està a l’altura dels espanyols i les espanyoles és el PSOE, perquè complim”, a la qual cosa ha afegit que “el socialisme balear ho sap bé perquè el seu paper ha estat de lideratge en temps difícils”.

Cerdán ha explicat que “hi ha dues formes d’enfrontar-se a la crisi, la del PSOE, des de la socialdemocràcia, impregnada de sentit d’estat i de justícia social; o la del PP, que coarta llibertats i només aporta desigualtats”. En aquest sentit, ha remarcat que “els socialistes tenim clar per qui i per a què governam i aixecam el país, dotant-lo de recursos, avanços i progressos”.

El secretari d’Organització del PSOE ha insistit en què “sort que estam els socialistes als governs, perquè Espanya és ara optimista, un referent en el procés de vacunació en el món, amb fons europeus i amb els Pressuposts Generals de l’Estat per al 2022 aprovats de forma inicial al Congrés amb una majoria àmplia d’11 formacions polítiques”.

Finalment, Cerdán ha apuntat que “no tots som iguals”, concretant que “amb l’anterior crisi no es va recuperar l’ocupació fins a 10 anys després, mentre que ara hem tardat any i mig en arribar a quotes d’ocupació prèvies a la pandèmia”. També ha posat d’exemples als acords en el marc del diàleg social als quals ha arribat el Govern de Pedro Sánchez, o la renovació del Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere, l’augment de les pensions i la renovació del seu mecanisme de càlcul.

Cerdán ha insistit en què tampoc som iguals pel que fa a Balears, “amb uns PGE que enguany invertiran a les illes 680 milions d’euros i per primera vegada amb una dotació específica pel fons d’insularitat de 180 milions d’euros, amb la qual cosa haurem invertit més en pocs anys en les illes que en totes les legislatures de Rajoy”.

“El PSOE compta amb el PSIB-PSOE i amb Francina per a construir un país més just”, ha conclòs el secretari d’Organització.

Comments are closed