El PSIB-PSOE lamenta que les esmenes del PP als pressupostos autonòmics “reflecteixin més les seves obsessions que un projecte positiu per a Balears”

Damià Borràs: “Tenir pressupostos a Balears i a Espanya demostra que allà on governam els socialistes milloram la vida de la gent”

El Grup Parlamentari Socialista ha presentat 28 esmenes numèriques i 5 a l’articulat dels Pressupostos Generals de la Comunitat Autònoma per a 2022, dels que ha dit que són “magnífics” perquè “garanteixen més i millors ingressos” i permeten “més capacitat d’actuació al Govern per fer front a la sortida de la crisi, consolidar l’Estat del Benestar i aconseguir que la recuperació arribi a tothom”.

Així ho ha explicat en roda de premsa el diputat socialista Damià Borras, qui també ha destacat que l’avanç de la tramitació dels comptes públics per a 2022 constaten “una obvietat” com que les Illes Balears disposaran de pressupostos actualitzats en temps i forma, a diferència del que succeeix a altres comunitats autònomes governades per la dreta.

A més a més, Borràs ha ressaltat també l’aprovació dijous passat en el Congrés dels Diputats dels pressupostos generals de l’Estat per a l’any que ve.

“Aquesta doble fita demostra que allà on governam els socialistes tendrem pressupostos per millorar la vida de les persones, mentre allà on govern la dreta, veim que es té molta capacitat de crítica però una capacitat ínfima de posar-se d’acord per presentar pressupostos”.

El socialista també ha criticat les esmenes presentades pel PP als pressupostos autonòmics, dels quals ha dit que “reflecteixen més les clàssiques obsessions de cada any que un projecte positiu per als ciutadans de les Illes Balears”, ha dit Borràs.

En aquest sentit, el diputat ha lamentat que el PP “hagi tornat a treure els saldos del seu magatzem ideològic” i hagi tornat a presentar “moltíssimes esmenes que no fan res més que demostrar que la dreta no té model i no és alternativa, sinó que només sap fer clientelisme polític sense resoldre els problemes reals de la ciutadania”.

Així, el diputat ha posat d’exemple algunes de les esmenes presentades pel PP, com la supressió de l’Institut Balear de l’Energia, de l’Oficina Anticorrupció o de l’Agència de Salut Pública.

“Estan en contra del canvi de model energètic i que les grans corporacions perdin capacitat de control sobre un bé essencial; estan en contra de l’Oficina Anticorrupció perquè pensen si algun dia governen, els faria nosa; i estan en contra d’un instrument fonamental per combatre possibles futures pandèmies”, ha explicat el socialista.

Pel que fa a la ultradreta, el socialista ha lamentat que no hagin presentat cap esmena parcial. “La cultura de l’esforç de la qual tant en parlin no va amb ells; la seva feina ja la fa el PP, mentre Vox només s’ha de limitar a vetar el PP i a esmenar-los allò que no els agrada”.

Per contra, Borràs ha valorat positivament que altres partits de l’oposició, com Ciutadans i El Pi, sí que hagin presentat esmenes per intentar millorar els pressupostos, les quals “demostren que l’oposició, si vol i en sap, té un paper a jugar en la tramitació dels pressupostos”.

Comments are closed