El PSIB-PSOE reforça la lluita contra l’emergència climàtica i la reivindicació d’un finançament just en la nova Comissió Executiva, que ja comença a caminar

Avui s’ha reunit per primera vegada la Comissió Executiva sorgida del 14è Congrés del PSIB-PSOE, encapçalada per la Secretària General, Francina Armengol

El PSIB-PSOE ha reunit per primera vegada la Comissió Executiva sorgida del 14è Congrés del partit, i que ha estat encapçalada per la Secretària General, Francina Armengol.

“Avui hem posat en marxa la nova executiva sorgida del Congrés, amb el mateix lideratge, però amb un nou equip amb el qual actualitzarem el programa del Partit Socialista i continuarem amb el camí marcat en la Ponència Marc i en el procés de reflexió Horitzons de Futur”, ha explicat el nou portaveu del partit, Alfonso Rodríguez.

Rodríguez, que s’ha estrenat en el càrrec en la roda de premsa posterior a aquesta reunió, ha destacat el caràcter municipalista d’aquesta nova executiva, formada “per homes i dones amb formació, amb capacitat i que comparteixen la il·lusió que transmet la Secretària General en el seu projecte per a les Illes Balears”.

En aquesta primera reunió, que ha servit per analitzar la situació política per part de la Secretària General, també s’han posat les bases del pla d’actuació de les secretaries. En aquest sentit, Rodríguez ha destacat la creació de dues àrees que centraran gran part del full de ruta polític del partit: l’emergència climàtica i el finançament autonòmic.

Així, el portaveu ha destacat la creació de la secretaria d’Emergència Climàtica i Medi Rural, que durà Pilar Carbonero, i la secretaria de Finançament i Insularitat, a càrrec de Rosario Sánchez. “És necessari potenciar la transició energètica per afrontar l’emergència climàtica i de fer feina cap a un finançament just per a les Illes Balears”, ha emfasitzat.

Rodríguez també ha posat de relleu el compromís adquirit per la Secretària General en el seu discurs de cloenda del 14è Congrés, aquest passat diumenge, amb la realització d’una nova conferència política a finals de 2022 o principis de 2023, i ha incidit en el procés reflexiu i participatiu en què el PSIB-PSOE està immers des de fa més d’un any i mig.

“Els socialistes venim d’un procés participatiu, iniciat en plena pandèmia amb Horitzons de Futur, continuat per la Ponència Marc del 14è Congrés i que continuarà amb una nova Conferència Política amb la qual segellarem els compromisos polítics del PSIB-PSOE no només per a un programa electoral per a 2023 sinó per a un projecte global de comunitat per a, com a mínim, a deu anys vista”.

Comments are closed