Francina Armengol demana el suport de totes les forces polítiques per “completar la modernització de les Illes Balears i garantir un futur millor”

La candidata a la presidència del Govern de les Illes Balears ha destacat, en el seu discurs d’investidura, que són sis els grans reptes a encarar aquesta legislatura en la qual el “progrés” n’és l’objectiu principal

La secretària general del PSIB-PSOE i candidata al Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, ha fet una crida a totes les forces polítiques, durant el seu discurs d’investidura al Parlament autonòmic, per tal de “completar la modernització de les Illes Balears” i “garantir un futur millor”, ja que, ha recordat, “l’estabilitat no està en la majoria absoluta”, sinó en el “consens més ampli i pactant amb la societat”.

Armengol, així mateix, ha recordat que, primera vegada en més de vint anys, la població de les Illes Balears ha “votat estabilitat i ha decidit que el Govern del Pacte pugui completar el seu projecte”. És per això que la socialista s’ha compromès a “donar-ho tot per millorar el futur d’aquesta terra” perquè “mai no hem tingut una ocasió com aquesta”.

Alhora, Armengol ha agraït a Unides Podem i Més per Mallorca el suport al govern, el qual permetrà “dibuixar junts una estratègia que ens ha de permetre afrontar i superar sis grans reptes, que marcaran les prioritats dels pròxims anys”. Així mateix, ha agraït a Més per Menorca el suport a la investidura.

Sis grans reptes per als quatre anys vinents

Respecte dels sis grans reptes, Armengol ha destacat en primer lloc, la “modernització i diversificació de l’economia” al mateix temps que es reforça amb un model de turisme sostenible que permeti compartir la prosperitat.

Enfortir les institucions, col·laborant amb consells i ajuntaments, i avançar cap a una Administració “més àgil, oberta i eficient” i “assolint un model de finançament més just” és el segon repte que s’ha marcat Armengol.

En tercer lloc, la candidata socialista ha posat l’accent en la necessitat de millorar els serveis essencials, que “han de ser capaços de donar resposta a la nostra ciutadania”. Això vol dir “més i millor educació, més i millor sanitat, més i millors serveis socials i més transport públic per assegurar el dret a la mobilitat dels nostres ciutadans i ciutadanes”.

Com a quart gran repte, Armengol s’ha compromès a “garantir l’accés a l’habitatge com el cinquè pilar de l’Estat del Benestar”, i que també ha qualificat de “desafiament que més afecta ara la vida de les persones”. Armengol s’ha referit a l’habitatge com un “dret de tothom” que “només serà real si actuam amb la major solvència i determinació”.

En aquest sentit, la candidata socialista ha anunciat que en els pròxims mesos s’aprovaran mesures extraordinàries destinades a afavorir l’accés a una llar. Per exemple, amb un Observatori perquè els preus de cada zona “s’adaptin a la capacitat econòmica dels ciutadans”. També amb millores en els programes d’ajuda i mesures fiscals que fomentin la construcció i la sortida al mercat d’habitatge en règim de lloguer de llarga durada.

El cinquè gran repte a què ha fet referència Francina Armengol és el de la igualtat. “Reforçar la nostra democràcia des de la seva ànima, des dels seus valors compartits, des de tot el que ens uneix, reduint la desigualtat social, combatent la bretxa salarial, desterrant la discriminació, recuperant la nostra memòria i tenint cura de les nostres arrels culturals”, ha destacat la socialista.

En darrer terme, Armengol ha explicat que, com a sisè gran repte, es troba el de “seguir obrint camí per combatre el desafiament ambiental i climàtic”, un desafiament, ha expressat, que “ens obliga a ser més decidit i contundents que mai” perquè “el nostre planeta i les nostres illes no poden esperar més”.

Armengol ha recordat lleis pioneres aprovades la passada legislatura que han situat Balears a l’avantguarda d’Europa, com la de Canvi Climàtic o la de Residus, i ha recordat que ara toca “aplicar-les i ajudar a tots els ciutadans i empreses a adaptar-nos a elles”.

Així mateix, ha anunciat inversió en renovables, autoconsum i fotovoltaica, “agilitzant l’acció des d’un nou Institut de l’Energia” i ha anunciat que es continuarà elevant la protecció del territori amb accions com l’ampliació del Parc de s’Albufera o del Parc del Llevant o millorant la gestió del Parc Natural de ses Salines d’Eivissa i Formentera, impulsant la nova reserva marina de la Serra de Tramuntat i donant suport a la futura llei de la Reserva de la biosfera de Menorca.

Comments are closed