Francina Armengol demana el vot decidit de les dones “per poder seguir avançant en la igualtat entre homes i dones”

Sota el lema “les dones decidim”, les dones del PSIB-PSOE s’han trobat a l’antiga presó de dones de Can Sales per reivindicar més igualtat, més feminisme i més progrés a partir del pròxim diumenge

El PSIB-PSOE ha elegit l’antiga presó de dones de Can Sales a Palma per deixar clar que “les dones decidim, volem decidir sobre el nostre cos, sobre la nostra vida, fet que qüestiona la dreta i l’extrema dreta, i volem decidir a les eleccions de diumenge”.

Així ho ha expressat la candidata al Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, qui ha demanat una mobilització massiva el pròxim diumenge perquè “ara tenim les urnes buides i les hem d’omplir de vots socialistes per poder seguir avançant en la igualtat entre homes i dones”.

En concret, Armengol ha recordat que des del Partit Socialista “recolzam totes les mobilitzacions feministes que hem viscut any rere any dia 8 de març i tot el plantejament en la lluita per la necessària igualtat entre homes i dones”.

En aquest sentit, la candidata al Govern ha explicat que “aquesta legislatura hem avançat molt amb una Llei d’Igualtat valenta, amb un Pla de Lluita contra la violència masclista, amb un plantejament seriós per a la coeducació a les nostres escoles i ara estam avançant en tot el que és la lluita contra la bretxa salarial, la lluita per la conciliació i la lluita per garantir no només la igualtat legal sinó la igualtat real entre homes i dones”.

Armengol ha insistit en què “sense les dones no hi ha democràcia” i ha reconegut que “encara queden molts de reptes per assumir com a societat”, com el fet de representar el 50% de les institucions públiques i els governs, l’espai del poder públic i privat i la presència de les dones en la direcció de les grans empreses.

Així i tot, ha remarcat que “l’únic partit polític que presenta una dona a la presidència del Govern de les Illes Balears és el Partit Socialista i aquesta legislatura hi ha 7 dones i 4 homes al Govern, la qual cosa no és només un símbol sinó que vol dir moltes coses”

Armengol també ha fet referència a la necessitat de continuar amb la lluita contra la bretxa salarial perquè “és molt injust que la pobresa encara tengui cara de dona, que moltes dones cobrin menys salari pel mateix treball que un home, i és molt injust que tantíssimes dones siguin maltractades i assassinades pel simple fet d’haver nascut dones”.

Per tot això, Armengol ha reiterat una vegada més el compromís del PSIB-PSOE “amb la igualtat entre homes i dones i amb el feminisme”, per la qual cosa ha demanat “el vot decidit de les dones aquest diumenge per poder anar endavant amb més drets i més llibertats tal com vam fer dia 28 d’abril”.

Per part seva, la candidata al Consell de Mallorca, Catalina Cladera, ha destacat que aquestes eleccions “ara més que mai és molt important no fer ni una passa enrere, en un moment on arriben vents d’amenaça contra tots els avanços fets en la història per guanyar quotes d’igualtat i anar rompent sostres de vidre”.

Per això, Cladera ha insistit en què “és més important que mai que les dones anem a votar, perquè quan la dona progressa la societat progressa”. En aquest sentit, la candidata socialista s’ha compromès a ajudar als ajuntaments a fer plans d’igualtat, així com també a promoure ajudes per emancipar a les dones maltractades de ca seva amb ajudes al lloguer, ajudes d’inserció laboral i ajudes en conciliació.

Finalment, la candidata al Parlament Europeu, Alicia Homs, ha alertat de la importància de votar també a les eleccions europees perquè “hi ha una extrema dreta molt perillosa que vol entrar amb força i ho hem d’impedir amb el major número de vots socialistes a les urnes”.

En aquest sentit, Homs ha avançat que “el Partit Socialista europeu està compromès amb les dones amb propostes en conciliació, contra la bretxa salarial i contra la violència de gènere perquè són polítiques que també han de venir d’Europa”.

Finalment, la candidata socialista ha conclòs reivindicant que “ja està bé que ens matin pel simple fet de ser dones, ja està bé que cobrin més que nosaltres pel simple fet de ser homes i ja està bé d’aquesta desigualtat que no és justa i que hem d’erradicar des d’Europa”.

Comments are closed