Francina Armengol: “El 23J anam a salvar la memòria democràtica, els drets LGTBI i la igualtat”

Més de 150 persones han acompanyat a Francina Armengol, Catalina Cladera i Virgilio Moreno en un sopar de precampanya a Inca

Més de 150 persones han acompanyat als Socialistes d’Inca en el seu sopar de precampanya per les eleccions generals del 23 de juliol, en el qual ha participat la secretària general del PSIB-PSOE i candidata al Congrés, Francina Armengol, la secretària general dels Socialistes de Mallorca, Catalina Cladera, i el secretari general dels Socialistes d’Inca i batle del municipi, Virgilio Moreno.

Armengol ha reivindicat “l’orgull de ser socialistes i de tenir 144 anys d’història”, a la vegada que ha afegit que davant els perills dels pactes PP i Vox “lluitarem pel que creim, pels nostres valors i principis”.

La candidata socialista ha avançat que el pròxim 23 de juliol “anam a salvar la memòria democràtica, els drets LGTBI, la igualtat, l’educació i la llengua pròpia”, ja que els drets i les llibertats es veuen amenaçats pels pactes entre PP i Vox, per la qual cosa ha demanat una mobilització progressista amb determinació perquè “podem continuar governant a Espanya”.

A més a més, Armengol ha defensat l’orgull de la feina feta en anys molt complicats. “Deixam la millor dada d’atur de la història democràtica i una economia bollant, i n’hem d’estar orgullosos i orgulloses, per això el PP no vol parlar ni d’atur ni d’economia”.

De fet, ha criticat que el pacte de PP i Vox “volen la llibertat, però pels seus, abaixant els imposts a qui té una renda de més de 700.000 euros i amb uns programes de govern que suposaran desigualtats i inequitats”.

Finalment, la candidata al Congrés ha assegurat que es presenta a les eleccions “amb la mateixa il·lusió, compromís i força que quan l’any 99 em vaig presentar a la candidatura socialista a l’Ajuntament d’Inca”.

Per part seva, la secretària general dels Socialistes de Mallorca, Catalina Cladera, ha dit que “el pròxim dissabte comença el compte enrere per recuperar el Consell de Mallorca i la resta d’institucions”. La dirigent socialista ha criticat que “Marga Prohens ha fet servir el Consell de Mallorca com a moneda de canvi perquè al Govern no entri l’extrema dreta i sí al govern insular, amb dos consellers de Vox que gestionaran àrees clau com medi ambient, esports o cooperació local”.

Davant aquesta realitat, Cladera ha advertit que el 23J “ens jugam moltíssim i hem d’aconseguir que Espanya resisteixi davant el tsunami de dreta i extrema dreta que afecta molts indrets del món”.

Finalment, el secretari general dels Socialistes d’Inca i batle del municipi, ha destacat que “els socialistes estam sempre preparats, sempre arromangats pel que pugui venir”, i el que vendrà, segons el socialista, és una victòria socialista el pròxim 23 de juliol perquè “veient les darreres enquestes podem dir que la remuntada ha començat i no aturarà fins al 23J, quan tendrem un gran resultat i podrem continuar governant a Madrid”.

Per al també batle d’Inca, el 23 de juliol “ens jugam dues maneres de viure, de creure i de fer política, també des d’Inca, on reivindicarem al Consell i al Govern el paper d’Inca com a capital de la part forana i el que ens pertoca, com hem fet fins ara”. En aquest sentit, Moreno ha lamentat que “PP i Vox governaran per una part de la societat mentre que els socialistes governam per tothom”.

A l’acte han assistit altres membres destacats del PSIB-PSOE com el número 4 de la candidatura al Congrés, Miquel Cabot, la secretària de Política Autonòmica, Mercedes Garrido, o la secretària d’Organització dels Socialistes de Mallorca, Antònia Sastre.

Comments are closed