El PSIB-PSOE assegura que el govern progressista de Pedro Sánchez està donant tranquil·litat i confiança a la ciutadania en moments d’incertesa

Cosme Bonet: “Els governs liderats per socialistes, com a Balears amb Francina Armengol,  són un exemple d’estabilitat i de treball constant pels interessos generals de la ciutadania”

El senador per Mallorca i secretari d’Organització del PSIB-PSOE, Cosme Bonet, ha assegurat aquest divendres que el Debat de l’estat de la Nació ha evidenciat “l’estabilitat del govern progressista de coalició presidit per Pedro Sánchez”, ja que, segons ha afirmat el socialista “està donant tranquil·litat i confiança a la ciutadania en aquests moments d’incertesa que ens ve provocada per les conseqüències de la pandèmia sanitària i la guerra de Putin a Ucraïna”.

D’aquesta manera, Bonet ha incidit que “mentre hi ha altres països de la Unió Europea i Europa que es desestabilitzen, Espanya és capaç de tirar endavant lleis i mesures tan rellevants com la Llei de Memòria Democràtica o un nou paquet de mesures per fer front a les conseqüències econòmiques i socials de la inflació provocada per la guerra”.

Bonet ha exposat que “els governs liderats per socialistes, com per exemple a les Illes Balears amb Francina Armengol al capdavant, són un exemple d’estabilitat i de treball constant pels interessos de la ciutadania”, i hi ha afegit que “a l’altra cara de la moneda, trobam governs liderats pel Partit Popular que han hagut d’avançar eleccions perquè han estat una font permanent de conflictes amb els socis de VOX i Ciutadans”.

Per la seva banda, el diputat del PSIB-PSOE al Congrés, Pere Joan Pons, ha volgut fer incidència en “l’estabilitat política d’Espanya amb Pedro Sánchez al capdavant d’un govern progressista que està disposat a esgotar la legislatura”. “El Debat d’estat de la Nació ha fet evident la fortalesa i la solidesa d’aquest govern amb els anuncis de noves mesures de xoc per mitigar, de la millor manera possible, la inflació que està afectat Espanya”.

Pons ha volgut posar en valor algunes de les mesures anunciades per Pedro Sánchez durant el debat com són l’impost a les entitats bancàries, l’impost a les grans empreses energètiques, el reforç del Sistema Nacional de Salut, les beques de 100 euros als estudiants majors de 16 anys o una partida de 700 milions d’euros per a les Illes Balears i Canàries que impulsaran el procés de descarbonització i les energies renovables.

Llei de Memòria Democràtica 

Pons ha valorat, també, l’aprovació de la Llei de Memòria Democràtica al Congrés dels Diputats que “és una normativa que retorna dignitat a les víctimes, siguin del bàndol que siguin”. “Hi ha partits polítics que han fet un ús partidista d’aquesta llei i l’han tenyida de mentides i de desinformació, però és un orgull per als socialistes poder aprovar aquesta normativa  per retornar la dignitat a les famílies”, ha expressat el diputat del PSIB-PSOE al Congrés.

Bonet ha volgut posar en valor que “a les Illes Balears es va presentar aquesta setmana el IV Pla de Fosses i Estudis de la Memòria Democràtica que contempla les exhumacions en 8 localitzacions de Balears com, per exemple, a la zona de batalla on es va produir el desembarcament de Bayo”. “Les Illes Balears són pioneres, també, en memòria democràtica, en la recuperació de la dignitat i en la lluita per la justícia i la reparació”, ha dit el socialista.

Corrupció del Partit Popular 

Finalment, Bonet ha recordat que “a principis de setmana vàrem conèixer la condemna de la presó a José María Rodríguez pel Cas Over que ens torna a recordar al Partit Popular de Matas”, i hi ha afegit que “José María Rodríguez era el tot poderós líder del PP de Palma i tenia al seu costat a l’actual número dos del PP de Marga Prohens: Sandra Fernández”. “El PP de Rodríguez és el PP de sempre”, ha conclòs Bonet.

Comments are closed