El Grup Parlamentari Socialista aborda l’any nou amb la feina feta després de l’aprovació dels pressuposts autonòmics “des del diàleg i la unitat”

Sílvia Cano: “Els socialistes hem enfocat la nostra feina a treballar iniciatives per afavorir la cohesió social i la reactivació de les nostres illes”

El Grup Parlamentari Socialista posa fi a un any polític marcat per la COVID-19 amb el convenciment d’haver dirigit tota la feina i els esforços possibles a presentar iniciatives per fer front a la pandèmia i les seves dramàtiques conseqüències sanitàries, socials i econòmiques, especialment per afavorir la reactivació de les nostres illes i per a la cohesió social.

“Si una cosa ha marcat aquest any, ha estat la manera d’afrontar la crisi”, ha explicat la portaveu parlamentària, Sílvia Cano, recordant que els governs de les Illes Balears i d’Espanya han engegat “el major matalàs de protecció social que hem posat mai en marxa”, en al·lusió als ERTO, la Renda Social Garantida i les ajudes a fixos discontinus, empreses autònoms i pimes.

En contraposició a les “retallades, acomiadaments massius i patiment ocasionat per la dreta el 2012”, Cano ha emfasitzat que “ara la ciutadania sí que té les institucions al seu costat”.

La portaveu parlamentària també ha posat d’exemple del treballat enguany el Pacte per a la Reactivació, el qual ja s’ha vist reflectit en els pressupostos autonòmics, recentment aprovats, i gran part del qual ja està en compliment.

En aquest sentit, Cano també ha alabat que, a diferència d’altres comunitats autònomes, “aquí abordarem l’any nou amb la feina feta”, en referència a l’aprovació d’uns comptes públics per a l’any que ve expansius, socials i “amb solucions per als reptes que tenim per davant, com són fer front a la pandèmia, enfortir els serveis públics i afrontar la recuperació econòmica”.

Cal tenir en compte que es tracta dels sisens pressupostos autonòmics aprovats en temps i forma i també que són els que s’han aprovat amb el menor nombre de vots en contra, la qual cosa demostra “la voluntat de diàleg i unitat que posam en totes les nostres polítiques”.

Diàleg i unitat de la majoria de forces polítiques

La portaveu ha volgut destacar com és de “cabdal” aquest diàleg, perquè “en un moment excepcional i de profunda dificultat, la gran majoria de formacions ha estat a l’altura fent propostes per millorar la vida de la gent”.

No obstant això, Cano ha tornat a lamentar que el PP i Vox continuïn de la mà en qüestions tan importants la votació dels pressupostos, el rebuig de les mesures i les restriccions que s’han hagut d’aprovar els darrers mesos i respecte del pacte de reactivació.

“El PP parla, governa i actua com Vox”, ha expressat Cano, qui alhora ha demanat a Company “que s’ho faci mirar si no són el mateix, perquè s’hi assemblen molt”.

Contràriament, la socialista ha assenyalat que “mentre nosaltres continuam fent feina per salvar vides i donar solucions als problemes de la ciutadania, d’altres treballen amb la calculadora electoral a la mà”.

Últim ple del Parlament de 2020

El Parlament reunirà demà el darrer ple de l’any, amb la previsible validació del decret llei 14/2020, amb el qual es modifiquen o actualitzen normatives aprovades en altres decrets llei o normes sectorials, entre les quals destaca el règim sancionador per a qui no compleixi les mesures contra la pandèmia. També es millora el sistema de percepció de la Renda Social Garantida o la compra de medicaments.

Així mateix, demà també es debatrà sobre la proposta de modificació del reglament del Parlament de les Illes Balears per assegurar el normal funcionament de la cambra en circumstàncies especials i la participació dels diputats en plenes garanties democràtiques.

Cano també ha anunciat que els socialistes presentaran esmenes a la iniciativa sobre immigració il·legal que es debatrà demà, atès que es tracta d’un “problema molt complex que s’ha d’abordar des de molts punts de vista i tenint en compte molts més factors dels que apunta el PP; per exemple, la cooperació en origen és fonamental”.

El plenari de demà posarà el punt final a un nou període de sessions ordinari, però no a la feina del Grup Parlamentari Socialista per a la reactivació de la nostra economia i per no deixar ningú enrere.

“El nostre compromís és el de seguir fent feina”, des de ja mateix amb la mirada posada en “l’esperança de la vacunació”, la qual s’espera que comenci, si tot va segons el previst, aquest diumenge.

Comments are closed