Iago Negueruela a Prohens: “Estan cercant com segregar alumnes i aquest serà el preu que pagui si vol pactar el sostre de despesa amb Vox”

El Grup Parlamentari Socialista ha reiterat la seva oferta d’abstenció al Govern per aprovar el sostre de despesa a canvi del rebuig a la segregació lingüística

El portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Iago Negueruela, ha reiterat el seu oferiment a la presidenta del Govern, Marga Prohens, d’un pacte per aprovar amb una abstenció el sostre de despesa a canvi del vot en contra del PP a la segregació lingüística de Vox i de la renúncia a les seves esmenes que l’accepten.

Negueruela ha insistit en què “la setmana que ve podem tenir el sostre de despesa aprovat si el senyor Costa ens telefona avui, tenim una setmana per pactar”, tot i que ha avançat que “ahir vaig cridar al vicepresident i no em va respondre, la qual cosa mai havia passat”.

El portaveu parlamentari socialista ha advertit que el Govern “està cercant com segregar els alumnes, i aquest serà el preu que pagui si vol pactar el sostre de despesa amb Vox”.

Per això, Negueruela ha assegurat que “no volem que la llengua sigui moneda de canvi, ni rompre consensos històrics, ni que les decisions de les nostres illes es pactin a Madrid, però sobretot no volem que el preu del sostre de despesa sigui la segregació que el PP assumeix amb les seves esmenes, perquè nosaltres no mercadejam amb la llengua”.

Negueruela també ha criticat “l’espectacle del plenari d’avui, sense governabilitat, amb un ple de desgovern de 100 dies en els quals haurien d’estar plantejant mesures per continuar amb els avanços aconseguits els darrers vuit anys”.

Finalment, el portaveu socialista ha denunciat que Prohens hagi centrat la seva intervenció a parlar de Madrid, perquè “el problema del sostre de despesa és un problema de les nostres illes, no de Pedro Sánchez”.

Per part seva, el portaveu adjunt socialista, Marc Pons, ha dit al vicepresident que “cada vegada que Toni Costa toca una cosa la puja de preu”, atès que “ara els ciutadans paguen més amb l’Impost de Successions, estam sense sostre de despesa i ara el conseller d’Educació es troba en la situació d’haver de tenir llesta aquesta legislatura la segregació lingüística a les aules”.

Per a Pons, el vicepresident “no és conscient de la situació de la debilitat en la qual es troba, perquè una setmana després que el Parlament li hagi tombat el sostre de despesa no sap quan aprovarà ni aquest sostre ni el pressupost, perquè això depèn de Vox”. Davant això, el portaveu adjunt ha demanat que “no mercadegin amb la llengua i no facin d’aquesta una moneda de canvi”.

En el mateix sentit s’ha pronunciat la diputada socialista, Mercedes Garrido, qui ha lamentat que “la manca de diàleg del vicepresident afecta greument a la governabilitat d’aquestes illes”, mentre que Amanda Fernández ha pronosticat que “el PP complirà l’acord de segregar els alumnes per motius de llengua, per això vam vetar les esmenes del PP i ho tornaríem a fer”:

Per Fernández, la lliure elecció de llengua “només s’aconsegueix amb la segregació, i això és un mal a la convivència i a la societat, per la qual cosa reiteram el nostre oferiment d’abstenció al sostre de despesa perquè no compleixin amb aquest pacte”.

Patricia Gómez ha destacat que “entenc que tenen un Govern difícil de coordinar, però en 100 dies estan sense sostre de despesa i sense socis, la qual cosa tendrà un cost important per a la ciutadania”.

Comments are closed