El PSIB-PSOE expressa el seu suport a l’acord entre PSOE i SUMAR per reeditar el govern de coalició

Cosme Bonet ha destacat els avanços que suposen els compromisos per a la reducció de la jornada laboral, l’impuls a les polítiques d’habitatge o la lluita contra l’emergència climàtica

El secretari d’Organització del PSIB-PSOE, Cosme Bonet, ha valorat molt positivament l’acord assolit aquest matí entre SUMAR i PSOE per a conformar un nou Govern de coalició presidit per Pedro Sánchez.

Pel dirigent socialista, aquest primer acord programàtic “és un pas endavant cap a la investidura de Pedro Sánchez novament com a president del govern espanyol, responent a les majories possibles que varen sortir de les eleccions del 23 de juliol que apuntaven clarament a un rebuig als pactes de PP- VOX, com el que governa a les Illes Balears després del 28M”.

Al mateix temps, per Bonet és “un vot de confirmació de la voluntat del poble espanyol de seguir amb l’agenda progressista que s’impulsa a Espanya des de 2018 sota el lideratge de Pedro Sánchez”.

Els socialistes de les Illes Balears valoren especialment les mesures que representen avanços en drets laborals, com la reducció de jornada sense reducció salarial, la lluita contra l’atur juvenil, l’impuls de la política d’habitatge i la lluita contra l’emergència climàtica, que són mesures que formaven part de les polítiques impulsades pel govern de Francina Armengol com també ho era la universalitat de l’educació 0-3.

A més a més, Bonet ha insistit en què “aquest acord és una bona notícia per a la majoria progressista de ciutadans i ciutadanes que varen deixar clar el 23 de juliol que no volien governs de retrocessos en drets i llibertats com el que estam vivint a les Illes Balears a causa del pacte PP-VOX, que va fer presidenta a Marga Prohens”.

Finalment, Bonet ha afegit que confia en el fet que la d’avui és “una primera passa en el camí correcte que conduirà a una reedició de la coalició progressista amb un suport parlamentari plural que donarà estabilitat a l’estat espanyol.”

Comments are closed