El PSIB-PSOE demana al Govern que suspengui l’aplicació del decret llei d’habitatge, tal com estan fent els ajuntaments

Marc Pons ha denunciat la inseguretat jurídica de la normativa perquè “el Govern ha decidit aplicar una barra lliure al criteri dels promotors”.

El portaveu adjunt del Grup Parlamentari Socialista, Marc Pons, ha demanat al Govern que suspengui l’aplicació del decret llei de mesures urgents en matèria d’habitatge.

El socialista ha denunciat que en poques setmanes “hem passat de l’eufòria inicial per haver trobat la solució màgica als problemes d’habitatge a l’escepticisme de les mesures plantejades i al reconeixement i l’acceptació que aquest decret llei no dona resposta a les necessitats que tenen els ciutadans de les illes”.

Pons ha alertat de la inseguretat jurídica que aquesta normativa provoca als ajuntaments, els quals “prefereixen aturar-lo a moltes bandes perquè conté mesures prohibides pel pla general”.

El problema, segons el portaveu socialista, és que “el Govern ha decidit passar de qualsevol criteri de reconeixement del poder municipal i aplicar una barra lliure al criteri dels promotors, per això tots els batles i batlesses s’han espantat i per això van suspenent l’aplicació de la normativa”.

En aquest sentit, ha afegit que “els batles i batlesses estan agafats de mans i peus i volen una resposta ràpida del Govern, i no la barra lliure i la indefensió amb la qual es troben”.

Sense anar més enllà, Pons ha recordat que tots els ajuntaments de Menorca, també els del PP, han decidit aturar l’aplicació del decret llei per estudiar la seva aplicació davant els nombrosos dubtes que planteja. “No hi ha cap alcalde de l’illa que defensi aquest decret llei com una solució vàlida i real” ha criticat Pons.

Per això, el portaveu adjunt socialista ha demanat al Govern “que suspengui el decret llei i que impliqui també als consells insulars, que en són els grans oblidats”. A més a més, Pons ha reiterat a Vidal que “si està tan segura que tot està perfecte, assumeixi les responsabilitats econòmiques i polítiques d’aquest decret, i no faci carregar damunt els ajuntaments l’autorització de llicències per sobre del mateix pla general”.

Finalment, Pons ha proposat al Govern que exerceixi el dret de tempteig i retracte i que afavoreixi la participació ciutadana. “Veim que ja ha convocat la Mesa d’Habitatge tal com fa mesos que li demanam, ara falta que també convoqui a les plataformes en defensa d’un habitatge digne i s’assegui amb elles, no únicament amb els promotors”.

Bandera de Nacions Unides

El PSIB-PSOE ha desplegat la bandera de les Nacions Unides tant a la seva seu del carrer Miracle de Palma com a les oficines del grup parlamentari, amb motiu del Dia Internacional de les Nacions Unides, que es commemora avui, 24 d’octubre.

Per als socialistes es tracta d’un símbol oficial d’unitat, multilateralitat, objectius comuns i d’un marc compartit en defensa dels drets humans entre totes les forces polítiques democràtiques i els principals països de tot el món, fins a l’arribada de Vox.

Per això, no s’entén que el Parlament hagi decidit no penjar un símbol comú per a tota la ciutadania, i el que és més greu, que un partit que se suposa d’Estat com el PP hagi compartit aquesta decisió.

Davant aquesta decisió, que el PSIB-PSOE no comparteix, els socialistes se sumen una vegada més en aquesta commemoració. A més a més. El Grup Parlamentari Socialista anuncia que presentarà una Proposició No de Llei perquè el Parlament commemori i se sumi al Dia Internacional de les Nacions Unides i de suport als drets humans.

PNL en defensa dels símbols del col·lectiu LGTBI

El ple del Parlament ha aprovat una Proposició No de Llei del Grup Parlamentari Socialista, en la qual es rebutgen i condemnen els atacs d’LGTBI-Fòbia que s’han patit a les Balears, compromet al Parlament i al Govern a posar la bandera LGTBI i insta al Parlament a impulsar mecanismes per fer efectiva l’erradicació de qualsevol mena d’LGTBI-fòbia.

Tal com ha explicat el diputat socialista, Omar Lamin, “davant la situació de retrocés de drets i llibertats, és imprescindible que des de tots els àmbits i institucions es visibilitzin i es denunciïn les agressions LGTBI-fòbiques, així com també que posem en marxa totes les eines legislatives necessàries per a combatre-les”.

Comments are closed