Lamin: “Defensarem la Llei de Memòria davant l’intent de PP-VOX de retrocedir 40 anys”

El diputat socialista ha presentat una PNL per evitar la derogació d’una normativa aprovada amb un ample consens

El diputat socialista Omar Lamin ha defensat en comissió parlamentària la proposició no de llei que tenia com a objectiu evitar la derogació de la Llei de memòria democràtica de les Illes Balears i que ha estat rebutjada pels grups de PP i VOX.

En presència de membres de l’associació Memòria de Mallorca, Lamin ha destacat que “cap democràcia pot construir-se sobre pactes de silenci”.

El socialista s’ha dirigit “als que una vegada van dir que era massa prest per a parlar d’algunes coses i avui diuen que ja és tard per a fer-ho” i ha reclamat el Govern, sustentat pel pacte PP-VOX, “que no dinamiti tots els consensos i no ens faci retrocedir 40 anys fulminant la Llei”.

A través de la normativa vigent, el grup parlamentari del PSIB-PSOE aposta per mantenir viva la memòria de les víctimes, honrar-la, fomentar el reconeixement públic dels supervivents que queden amb vida i dels familiars i a combatre el discurs de l’odi amb el seu exemple vital. Els socialistes demanen també que es continuï desenvolupant el Pla de fosses previst a la Llei de Memòria i han reconegut la feina de les entitats memorialistes en l’execució d’aquest pla.

Precisament, en acabar la comissió, el mateix Lamin i el portaveu del grup, Iago Negueruela, s’han reunit amb els integrants del Memòria de Mallorca i han reafirmat el seu compromís de fer feina en la defensa dels drets democràtics.

Comments are closed